Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου για την υποβάθμιση του ΚΥ Νέας Αλικαρνασσού

Καταγγελία της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου για την υποβάθμιση του ΚΥ Αλικαρνασσού. Αναλυτικά:

“Το τελευταίο διάστημα έφτασαν στην Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου από μέλη μας πολλές καταγγελίες για έλλειψη και απομάκρυνση γιατρών από το Κέντρο Υγείας Αλικαρνασσού (πρώην ιατρεία ΙΚΑ). 

Τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Υγείας έχει υποβαθμιστεί, έχει μειώσει τις παροχές του και έχει τεράστια κενά σε γιατρούς και προσωπικό. Με ελλείψεις πολύ σοβαρές από ειδικότητες όπως Καρδιολόγου, Παθολόγου ή Γενικού Ιατρού, Παιδιάτρου, Γυναικολόγου, Οφθαλμίατρου και Οδοντίατρου. Αυτό το διάστημα απομακρύνθηκε και ο Ορθοπεδικός Ιατρός. 

Οι ανάγκες είναι αυξημένες σήμερα γιατί εξυπηρετεί τους κατοίκους από όλο το Ηράκλειο και μέχρι τη Χερσόνησο εξ αιτίας τις απομακρυσμένης θέσης του ΚΥ του Εσταυρωμένου. Επίσης η ΒΙΠΕ Ηρακλείου δεν έχει καμία υγειονομική υποδομή και καλύπτεται από το ανεπαρκέστατο ΚΥ Αλικαρνασσού.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εντάσσεται στη γενική πολιτική των μεταρρυθμίσεων, του νοικοκυρέματος και της αποδοτικότητας του συστήματος Υγείας με αναδιαρθρώσεις που βασική προϋπόθεση είναι η ανάκαμψη  στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και το χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων και των όποιων κατακτήσεων των εργαζομένων σε ό,τι αφορά την Υγεία. Μάλιστα, βρισκόμαστε προς το τέλος αυτών των αναδιαρθρώσεων, που η γενική τους κατεύθυνση είναι ο μηδενισμός της κρατικής χρηματοδότησης, η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας μιας πολιτικής που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλα τα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις, στις ράγες των κατευθύνσεων της ΕΕ. Μιας πολιτικής που έρχεται να επιταχύνει, μετατρέποντας ολοένα και περισσότερο την Υγεία σε ατομική υπόθεση κι ακριβό εμπόρευμα για τους λίγους, αλώνοντας κάθε δημόσιο χαρακτήρα με το ιδιωτικό κεφάλαιο, να επενδύει εκεί που το συμφέρει και κερδίζει περισσότερα. 

Θέλοντας λοιπόν να αποτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση ή και το κλείσιμο του ΚΥ το γνωστοποιούμε σε όλους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους της περιοχής που εξυπηρετούνται από το ΚΥ και τους καλούμε σε σύσκεψη στο αμέσως επόμενο διάστημα σε μέρα και ώρα που θα δημοσιοποιηθεί.

Διεκδικούμε την πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Υγείας και ΠΦΥ, με Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία με πλήρη στελέχωση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου.”


Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί