Μ. Συντυχάκης: Βαθιά αντιδραστικό το αντιασφαλιστικό τερατούργημα

Το αντιασφαλιστικό τερατούργημα «είναι άθλιο, ταξικό και βαθιά αντιδραστικό», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Με αφορμή την πρόβλεψη του νομοσχεδίου ότι οι αυτοαπασχολούμενοι θα έχουν την «ελευθερία επιλογής» να επιλέξουν την ασφαλιστική τους κατηγορία, ξεκαθάρισε πως «πρόκειται για ελευθερία επιλογής της σφαγής τους», καθώς είτε θα επιλέγουν χαμηλές εισφορές που θα οδηγούν σε χαμηλές συντάξεις είτε θα επιλέγουν υψηλότερες συντάξεις και θα είναι χρεωμένοι στα Ταμεία.

Μια άλλη πλευρά που έβαλε είναι πως το νομοσχέδιο οδηγεί στην κατάργηση της αναλογικότητας στην επιλογή των ασφαλιστικών εισφορών, ευνοώντας τα εισοδηματικά ανώτερα τμήματα. Για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας με εισόδημα 80.000 ευρώ, θα μπορεί να πληρώνει τα ίδια με έναν αυτοαπασχολούμενο που έχει εισόδημα 8.000 ευρώ. Επίσης, τόνισε πως η κατώτερη εισφορά για τους αυτοαπασχολούμενους ανεβαίνει στα 220 ευρώ από τα 185 που ήταν σήμερα, επομένως θα φέρει νέες επιβαρύνσεις.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί