Ημέρες Φωτογραφίας: Τρεις γυναίκες στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου

To καλλιτεχνικό έργο τριών γυναικών φωτογράφων– της Χαράς Μαρκάκη, της Καίτης Πολλάκη και της Ελένης Φαραγκουλιτάκη παρουσιάζεται τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου και ώρα 8.00 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2-4), στις «Ημέρες Φωτογραφίας». Η εκδήλωση οργανώνεται από την ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Εθελοντισμού και Μνημείων.

Η Χαρά Μαρκάκη είναι καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας. Ξεκίνησε μαθήματα φωτογραφίας το 2004 στο τμήμα νέων φωτογράφων της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης. Eχει λάβει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας, σε τοπικό, πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο, κερδίζοντας βραβεία και επαίνους, αλλά και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο στο Ηράκλειο όσο και σε άλλες πόλεις του εσωτερικού και εξωτερικού.

Το 2012 της απονεμήθηκε ο τίτλος A.FIAP. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης μέχρι το 2014. Έχει υπάρξει κριτής σε παγκόσμιους διαγωνισμούς καλλιτεχνικής φωτογραφίας και έχει διδάξει Ιστορία της Φωτογραφίας.

Η Καίτη Πολλάκη είναι Μαθηματικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2007, όταν ξεκίνησε μαθήματα στην Ε.Φ.Ε.Κ.,μέλος της οποίας παραμένει μέχρι σήμερα, και έχει λάβει μέρος σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς  κερδίζοντας βραβεία, επαίνους και αναρτήσεις.

΄Εχει λάβει επίσης μέρος  σε πολλές ομαδικές εκθέσεις που έχει οργανώσει η ΕΦΕΚ στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Η Ελένη Φαραγκουλιτάκη – Κουβίδη σπούδασε Αγγλική κι Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρακολούθησε μαθήματα  φωτογραφίας στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Κρήτης,  μέλος της οποίας διετέλεσε επί 10ετία. Διοργάνωσε κι έλαβε μέρος σε τρεις εκθέσεις φωτογραφίας με τίτλους: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ και Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΡΟΜΟΥ. Συμμετείχε στο ΤΕΧΝΗ ΚΑΘΌΔΟΝ.

Συμμετέχει στην ετήσια Διεθνή Φωτογραφική συνάντηση στην Τουρκία, ενώ φωτογραφίες της έχουν διακριθεί και στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Τουρκία κι έχουν περιληφθεί σε φωτογραφικά λευκώματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί