Προκαλεί και πάλι ο Ερντογάν: Η Ελλάδα έχει δεχτεί τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Προκαλεί και πάλι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις δηλώσεις του σε βουλευτές του κόμματός του.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν φέρεται να είπε σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ότι «οι εξελίξεις στο Ίντλιμπ και τη Λιβύη μπορεί να είναι αιτία για να θερμανθούν τα νερά στη Μεσόγειο. Πλέον τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να μείνουν αδιάφορα» και πρόσθεσε ότι η «αποφασιστική στάση μας στη Μεσόγειο άρχισε να γίνεται αποδεκτή».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι λόγω της σθεναρής στάσης της Τουρκίας το καθεστώς από τη συμφωνία με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο γίνεται σταδιακά αποδεκτό από τα μέρη και «ειδικά απ’ την Ελλάδα».

Στη συνέχεια της ομιλίας του είπε: «το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης επιβεβαιώνει τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει μονομερών προσπαθειών γεώτρησης της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Σχετικά με τη Ρωσία ο Ερντογάν φέρεται να είπε ότι αναμένουν ότι αυτή θα τηρήσει τις υποσχέσεις της για το Ίντλιμπ, ενώ για το πυραυλικό σύστημα S400, το Turkish Stream (Τουρκικό Ρεύμα), τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και τις συμφωνίες Σότσι και Αδάνων είπε πως αποτελούν ξεχωριστά θέματα, σύμφωνα με το HellasJournal.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί