Ο Χ. Μαμουλάκης για την απόφαση της διοίκησης του ΟΛΗ

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του Δήμου Ηρακλείου από τον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, μη ανανεώνοντας τη σχετική σύμβαση παραχώρησης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Μια ακόμα αιφνιδιαστική απόφαση εις βάρος της κοινωνίας των πολιτών του Ηρακλείου, έρχεται να «υπενθυμίσει» την σκληρή, νεοφιλελεύθερη αντίληψη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Χωρίς καμία συνεννόηση και αδιαφορώντας για τον σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου, αλλά και τις εκδηλώσεις θεατρικών και πολιτιστικών ομάδων που έχουν προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα, η διοίκηση του ΟΛΗ, κατ’ εντολή προφανώς του Υπουργείου Ναυτιλίας, αποφασίζει την έξωση του Δήμου από τον Θεατρικό Σταθμό.

Διαβάζοντας «πίσω από τις λέξεις» της συγκεκριμένης απόφασης, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τον στόχο της πώλησης του Ο.Λ.Η. σε ιδιώτες και την «ενίσχυση» της «προίκας» του Οργανισμού.

Αυτό όμως που πεισματικά αρνείται να αποδεχθεί η Κυβέρνηση ΝΔ, είναι ότι το λιμάνι, πρέπει να μείνει μέσα από τα κάγκελαΗ χερσαία ζώνη, στην οποία βρίσκεται και ο Θεατρικός Σταθμός, επιβάλλεται να παραχωρηθεί στους πολίτες του Ηρακλείου και όχι στα οποιαδήποτε συμφέροντα. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, με τη σύμφωνη γνώμη και του ΤΑΙΠΕΔ. Το μόνο που έχει να κάνει η νυν Κυβέρνηση, είναι να λειτουργήσει στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους, να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να αποδώσει τη χερσαία ζώνη στο Δήμο Ηρακλείου. Όχι να λειτουργεί με τη λογική του μεσίτη – εξυπηρετητή, κολλητών και φίλων.

Αν δεν το πράξει και εμμείνει σε αυτή την άδικη απόφαση, θα βρει απέναντί της σύσσωμη την τοπική κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί