Ξανά στο Ηράκλειο η παράσταση «Λονδίνο» από το ΟΜΜΑ Στούντιο

Η παράσταση «Λονδίνο» που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το θέατρο “ΟΜΜΑ Στούντιο” τον Μάιο του 2011, επιστρέφει ξανά στο HUGS (Λ. Κνωσού 221), το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20.30.

“Τέρμιναλ 5” και “Θαλάσσιο Τείχος” – δύο σύγχρονοι μονόλογοι με τον γενικό τίτλο “Λονδίνο”.

Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης
Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής
Παραγωγή : Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Παίζουν:
“Τέρμιναλ 5”
Άλισον: Ειρήνη Κουτσάκη
“Θαλάσσιο Τείχος”
Άλεξ: Αντώνης Διαμαντής


Λίγα λόγια για τα έργα:
“Τέρμιναλ 5”
Η Άλισον είναι μια σύγχρονη γυναίκα που ασφυκτιά μέσα στην καθημερινότητα της ζωής της. Ψώνια, καθάρισμα, παιδιά, σύζυγος…. είναι αυτά που καθορίζουν τη ζωή της. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο εξωτερικός κόσμος εισβάλει στη πραγματικότητά της μ’ ένα βίαιο γεγονός που τραντάζει τα ήδη σαθρά θεμέλια που πάνω τους στηριζότανε η ζωή της. Η αντίδρασή της σ’ αυτή τη δραματική ανατροπή είναι η φυγή. Τα παρατάει όλα και παίρνει δρόμο για το αεροδρόμιο, για το Τέρμιναλ 5 του Χήθροου. Μια πύλη με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες και προοπτικές. Είναι όμως λύση αυτό; Θα μπορέσει η φυγή να αντισταθμίσει την απώλεια όλων αυτών που είχε μάθει να ζει μαζί τους; Ο εσωτερικός της μονόλογος σ’ αυτήν την καθοριστική στιγμή της ζωής της αποτελεί μια τραγική μαρτυρία της απομόνωσης και της απανθρωπιάς που έχουν κυριεύσει τη ζωή στις μέρες μας.

“Θαλάσσιο Τείχος”
Ο Άλεξ τα έχει όλα. Μια πανέμορφη γυναίκα, ένα αξιολάτρευτο αγγελούδι για κόρη, έναν πεθερό που του έχει γίνει δεύτερος πατέρας, μια δουλειά που του προσφέρει μια άνετη ζωή. Νοιώθει ασφάλεια, ικανοποίηση, ίσως με κάποια αυταρέσκεια. Πόσο σταθερή είναι αυτή η ευημερία; Ένα αναπάντεχο και τραγικό γεγονός εισβάλει στον παράδεισο του και ανατρέπει τα πάντα. Πώς θα μπορέσει αυτός ο άνθρωπος, που ένοιωθε τέτοια σιγουριά, να ανταποκριθεί στη κατάρρευση του ιδανικού του κόσμου; Που θα βρει τη δύναμη, το στήριγμα να μπορέσει να συνεχίσει; Ο μονόλογος του μας ανοίγει ένα παράθυρο στον εσωτερικό του κόσμο. Μας δείχνει πως χτίζουμε τη ζωή μας με τους καλύτερους όρους για να νικηθούμε την άλλη στιγμή από ένα τυχαίο γεγονός.


Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Τηλ. επικοινωνίας: 6972037456 (ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ), 6949195989 (HUGS)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί