Ν. Παππάς από το Ηράκλειο: Ο κ. Μητσοτάκης εμπαίζει το λαό της Κρήτης για τον ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του Ηρακλείου, παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο Τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο και θα δώσει ομιλία το βράδυ στη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα Μανόλης Καρέλλης (Ανδρόγεω).

Δείτε: Στο Ηράκλειο σήμερα ο Ν. Παππάς – Ομιλία το βράδυ στην Ανδρόγεω

Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, σχολιάζοντας και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη, ο κρητικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ τον εμπαίζει όσον αφορά στο αεροδρόμιο Καστελίου και τον ΒΟΑΚ. Προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως η 13η σύνταξη και το Μακεδονικό έγιναν “καπνός”, ενώ σε άκρως σοβαρά θέματα της εξωτερικής πολιτικής, της οικονομίας και της βιομηχανίας η κατάσταση γίνεται δεινή.

“Ο κ. Μητσοτάκης εμπαίζει το λαό της Κρήτης για τον ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Πρόκειται για έργα με διαγωνισμούς σε εξέλιξη και αντίστοιχα με σύμβαση υπογεγραμμένη. Όπως και με την Πατρών – Πύργου, τον Ε65, το μετρό Θεσσαλονίκης, τα μεγάλα έργα υποδομών παγώνουν με ευθύνη της ΝΔ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Η επιλογή Μητσοτάκη «επιφέρει μεγάλες συνέπειες στην απασχόληση, την παραγωγικότητα της οικονομίας, την ανάπτυξη. Το επικοινωνιακό περιτύλιγμα των εξαγγελιών της ΝΔ έχει αντοχές λίγων ωρών, καθώς δεν μπορεί να καλύψει τις αντιαναπτυξιακές πολιτικές της».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς επισήμανε την ανάγκη που υπάρχει στην Ελλάδα μίας δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί καίρια δύναμη του προοδευτικού φάσματος της χώρας.

Στη συνέχεια ο κ. Παππάς μετέβη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου συναντήθηκε με την Διοίκηση και παραγωγικούς φορείς.

“Η ελλιπής χρηματοδότηση των ΜμΕ, το σχέδιο Ηρακλής και οι στρεβλώσεις του, η καθυστέρηση εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου και για την Κρήτη, όπως την είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι θέματα που προβληματίζουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, του εμπορικού συλλόγου και των φορέων του Ηρακλείου και πρέπει να επιλυθούν”, ανέφερε ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παππάς συνοδεύεται από τους Νίκο Σκορίνη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης και Αλέξη Χριστόπουλο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Οργανωτικού Γραφείου, ενώ παρόντες είναι και οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Η ακύρωση έργων στην Κρήτη θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη

«Ρυθμούς ανάπτυξης 4%, που υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να δει η χώρα όσο ακυρώνει έργα που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ΒΟΑΚ», είπε ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Βασίλη Σπυριδάκη και στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψής του στο Ηράκλειο, ο Νίκος Παππάς σχολίασε την φιέστα που διοργάνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης για τη «θεμελίωση» του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι: «Ανυποληψία, ψέμα και ασυναρτησία. Δεν μπορεί ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα να καλύψει την τερατώδη ανακολουθία της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και του κρητικού λαού. Το αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι ένα έργο που κανονικά θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει».

Σε ερώτηση για τους λόγους που μπορεί να οδήγησαν τον κ. Μητσοτάκη να ακυρώσει τους διεθνείς διαγωνισμούς που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΒΟΑΚ και να εξαγγείλει νέο διαγωνισμό το 2021, ο κ. Παππάς επισήμανε: «Πρέπει να αποδείξουμε κάτι που όλοι υποψιαζόμαστε ότι οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Το σίγουρο είναι ότι 4% ανάπτυξη δεν θα δει η χώρα ούτε με το κιάλι, όταν το σύνολο των μεγάλων έργων ακυρώνεται. Διότι δεν είναι μόνο ο ΒΟΑΚ. Το ίδιο έκανε η κυβέρνηση με τον δρόμο Πατρών-Πύργου, με τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, με το μετρό της Θεσσαλονίκης, με οδικά έργα στη Θεσσαλία και μία σειρά άλλων έργων, που όχι μόνο θα έδιναν δουλειά στον κόσμο, αλλά θα συνέβαλαν καθοριστικά στην αύξηση του ρυθμούς ανάπτυξης και της παραγωγικότητας. Αντί γι’ αυτό βλέπουμε τον κ. Μητσοτάκη να εγκαινιάζει έργα σημειακά. Βιώνουμε τη διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων, οι καλύτερες δουλειές γίνονται χειρότερες δουλειές, καθώς παράλληλα η κυβέρνηση περνάει ρυθμίσεις σε βάρος των εργαζομένων».

«Πολύ πιο σύντομα η προκήρυξη εκλογών»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να σκεφτεί πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζει την προκήρυξη εκλογών. Και αυτό, όπως εξήγησε, επειδή «βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής του. Ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι στα εθνικά θέματα, αλλά και σε μείζονα ζητήματα για τη χώρα όπως το Μακεδονικό και το προσφυγικό, η κυβέρνηση έχει πέσει πάνω στα βράχια των προεκλογικών, τερατωδών ψεμάτων της. Το ίδιο συμβαίνει και με την οικονομία. Δεν δόθηκε το μέρισμα, δεν δόθηκε η 13η σύνταξη, έρχονται αυξήσεις στις εισφορές, έχουν ήδη έρθει αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και όλοι οι δείκτες κοινωνικής προστασίας αρχίζουν και ψαλιδίζονται. Είναι χαρακτηριστικό της πολιτικής στιγμής, ότι μόλις 7 μήνες μετά τις εκλογές, ενώ η ΝΔ συναντά αυτά τα όρια της πολιτικής της, από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ με την Προοδευτική Συμμαχία απέδειξε ότι έχει δυνατότητες και πύκνωσης οργανωτικής αλλά και πολιτικής ανάπτυξης και πρωτοβουλιών. Πρωτοβουλίες που θα αφορούν όχι μόνο το δικό μας κόμμα αλλά το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας».


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί