Μετακινούνται οι λαϊκές των Καμινίων και του Μασταμπά

Απόφαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κρήτης

Δύο σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στην λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Ηρακλείου έλαβε η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, κατά την συνεδρίασή της, την Παρασκευή 31η Ιανουαρίου 2020. 

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή έκανε δεκτές τις εισηγήσεις του Δήμου για την μετακίνηση των λαϊκών του Μασταμπά και των Καμινίων, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα.

Προηγήθηκε εκτενής διάλογος με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους στα δημοτικά διαμερίσματα καθώς  και με τους εμπόρους και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών. Παράλληλα ελήφθησαν υπόψιν οι παρατηρήσεις που αφορούν στην ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στις αντίστοιχες περιοχές. 

Την ευθύνη από πλευράς Δήμου Ηρακλείου έχει ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης. 

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή αποφάσισε: 

α) τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στην περιοχή Μασταμπά και συγκεκριμένα στην συνέχεια της οδού Παρακευοπούλου από την συμβολή της με την οδό Παπαναστασίου έως την συμβολή της με την Λ. Ιωνίας, αφήνοντας την οδό Μηνά Γεωργιάδη ελεύθερη για την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας καθώς επίσης και όποιο άλλο κάθετο δρόμο χρειαστεί προς την Λ. Ιωνίας.

β) τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας στην περιοχή Καμινίων και συγκεκριμένα στις οδούς Κανδάνου και Θεοκρίτου .

Υπενθυμίζεται ότι ήδη με απόφαση της ίδιας επιτροπής της Περιφέρειας στην συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου 2019 έχει αποφασιστεί η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς  Αλικαρνασσού από τον αστικό χώρο των οδών Αρτεμισίας και Διονυσίου στον δημοτικό χώρο έξω από τις φυλακές Αλικαρνασσού, όταν γίνουν εκεί οι απαραίτητες εργασίες. 

Τόσο ο κ. Σισαμάκης, όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής και Περιφερειακός Σύμβουλος Νικόλαος Σκουλάς χαιρέτισαν  με ικανοποίηση την μετακίνηση των δυο λαϊκών και εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουν στο ίδιο πνεύμα καλής συνεργασίας και στο μέλλον.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί