Πράσινη φωτεινή βολίδα στον κυπριακό ουρανό – Ενδεχομένως να ήταν μετεωρίτης (Βίντεο)

Υψηλής φαινομενικής φωτεινότητας βολίδα θεάθηκε το βράδυ της Τρίτης μεταξύ των περιοχών του Αγίου Θεοδώρου και Κοφίνου.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος μίλησε στη «Καθημερινή Κύπρου», το χρώμα της λάμψης ήταν πράσινο. 

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αστρονομίας αναφέρει ότι «υψηλής φαινομενικής φωτεινότητας βολίδα θεάθηκε λίγο μετά τις 22:00 ώρα Κύπρου. Παρακαλώ δώστε μας την δική σας προσωπική ενημέρωση περί της θέασης συμπληρώνοντας ταυτόχρονα αν είναι δυνατόν την αντίστοιχη αναφορά».

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να είναι μετεωρίτης.

Ο αστροφυσικός Χρύσανθος Φάκας μίλησε στο sigmalive.com αναφορικά με το χθεσινοβραδινό φαινόμενο στον ουρανό της Κύπρου.

Ο αστροφυσικός ανέφερε ότι «ενδεχομένως να ήταν μετεωρίτης ή μετέωρο πεφταστέρι», ενώ σημείωσε ότι παρόμοιο φαινόμενο με πτώση μετεωρίτη σημειώθηκε το 2016.

Σχετικό βίντεο από την στιγμή της λάμψης στο κατάλευκο Τρόοδος ανήρτησε στην σελίδα «Καιρόφιλοι Κύπρου» ο Kitas Weather. 

«Τότε είχε φωτίσει και τότε τον ουρανό της Κύπρου. Ενδεχομένως η φωτεινότητα να μην ήταν αστραπή γιατί δεν ακούστηκε ήχος. Από αυτά τα στοιχεία πρόκειται για κάποιο ουράνιο σώμα που εισήλθε στη γη και απέκτησε μεγάλη ταχύτητα και ακολούθως εξαϋλώθηκε στον ουρανό», σημείωσε ο κ.Φάκας ενώ επεσήμανε ότι μάλλον έπεσε κοντά στην θάλασσα γιατί δεν ακούσαμε θορύβους. «Το 2016 είχε ακουστεί και κρότος», υπενθύμισε ενώ σημείωσε ότι τα μετέωρα πέφτουν κάθε δευτερόλεπτο. 

Μοναδικά βίντεο εντωμεταξύ κάνουν από χθες βράδυ τον γύρο του διαδικτύου απ’ την πτώση της φωτεινής βολίδας στον ουρανό της Κύπρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί