Αύριο η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Σωκράτη Βαρδάκη για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Αύριο, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου επίκειται να συζητηθεί, στην Ολομέλεια της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών με θέμα «Ανησυχία και ερωτήματα σχετικά με την πορεία των διαδικασιών της ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου στο Ηράκλειο».

Όπως επισημαίνει  ο κ. Βαρδάκης, η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου αποτελεί αναγκαιότητα για την πόλη του Ηρακλείου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα την μορφή επείγουσας παρέμβασης, λόγω των κακών υφιστάμενων κτιριακών υποδομών.

Ως Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε μια σειρά ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία, ως Κυβέρνηση, φαίνεται να μην  έχει δρομολογήσει καμία περαιτέρω ενέργεια, για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.  

Έξι μήνες μετά και με τον φάκελο να βρίσκεται στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του φακέλου και η πρόταση Ένταξης του Έργου στον Κατάλογο Προτεινόμενων Συμπράξεων, ώστε μετά από θετική αξιολόγηση να δρομολογηθεί η εισήγηση προς τη ΔΕΣΔΙΤ, γεννώνται πολλά ερωτήματα για την πορεία των διαδικασιών της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να  απαντήσει για ποιο λόγο δεν προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί