Γ. Λογιάδης: «Ακατάλληλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις που στεγάζουν τις δικαστικές υπηρεσίες του νομού Ηρακλείου»

Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Ηρακλείου ΜέΡΑ25, κ. Γιώργου Λογιάδη, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με θέμα: «Ακατάλληλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις που στεγάζουν τις δικαστικές υπηρεσίες του νομού Ηρακλείου».

Αναλυτικά, η ερώτηση:

Πολλά είναι τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, οι δικηγόροι, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι πολίτες που επισκέπτονται τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης στον νομό  Ηρακλείου. 

Αφενός έρχονται αντιμέτωποι με τη διασπορά των υπηρεσιών σε διάφορα κτίρια στην πόλη του Ηρακλείου. Αφετέρου το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου δεν πληροί τις προδιαγραφές για να στεγάσει τόσο ευαίσθητες υπηρεσίες, στις οποίες προσέρχονται καθημερινά χιλιάδες ενδιαφερόμενοι. Πρόνοια για την πρόσβαση των ΑμεΑ δεν υπάρχει, οι συνθήκες υγιεινής είναι επί της ουσίας ανύπαρκτες, οι χώροι είναι ακατάλληλοι για να στεγάσουν τις συνεδριάσεις, ενώ δεν υπάρχει μέριμνα για την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των προσερχόμενων στο κτίριο. 

Οι υποσχέσεις για την ανέγερση νέου σύγχρονου δικαστικού μεγάρου είναι πολλές από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων είκοσι ετών. Υποσχέσεις πάνω στις οποίες προσκρούει κάθε αίτημα συντήρησης και βελτίωσης των συνθηκών που επικρατούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. 

Κατόπιν των ανωτέρων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Είναι στα σχέδια του Υπουργείου η ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου ικανού να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης στον νομό;
  2. Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου;
  3. Θα καταβληθούν προσπάθειες βελτίωσης των συνθηκών που επικρατούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου;
  4. Θα υπάρξει μέριμνα για την πρόσβαση των ΑμεΑ, για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και τη συντήρηση του κτηρίου, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί κόσμημα για την πόλη και εδώ και πολλά χρόνια αφήνεται στην εγκατάλειψη;
  5. Θα υπάρξει πρόνοια για τη φύλαξη του Δικαστικού Μεγάρου, κατ’ ελάχιστον τις ώρες λειτουργίας του;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί