Δεν είναι μόνο πολιτικοί απατεώνες, είναι κοινοί απατεώνες…

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη

andrikakisalekos@gmail.com

Πήραν τις εκλογές με απάτες, συνεχείς και διαρκείας. Δε θα μπορούσαν διαφορετικά να κερδίσουν και πάλι την “εμπιστοσύνη” μιας πλειοψηφίας εκλογέων (ακόμα και στην Ελλάδα με τις γνωστές συνθήκες διαπλοκής και με ψηφοφόρους…) αν δεν έταζαν τον ουρανό με τ΄ άστρα.

Δεν ήρθαν να “δημιουργήσουν”, αλλά κλέβοντας την ψήφο των περισσοτέρων με συνεχείς απάτες ήρθαν να τακτοποιήσουν αυτούς και φίλους. Να καλύψουν σκάνδαλα και άλλες προηγούμενες απάτες, να σταματήσουν διώξεις, να χαρίσουν σε φίλους και “ευεργέτες”. Να ξανακάνουν, δηλαδή, τη χώρα όπως ήταν όταν οι ίδιοι την οδήγησαν στα μνημόνια, την επιτροπεία, το ξεπούλημα τη βαριά κι ασήκωτη λιτότητα για τους πολλούς.

Κι από την πρώτη μέρα αποκάλυπταν με κυνικό τρόπο οι ίδιοι τις απάτες τους. Τώρα πλέον δεν τους ένοιαζε να τις μάθει ο απατημένος ψηφοφόρος. Από τη “Μακεδονία μία και ελληνική”, μέχρι τις “φοροελαφρύνσεις” και τη “σωτηρία” της μεσαίας τάξης, αλλά και την επιβολή μιας μορφής αυταρχικού πολιτεύματος, τόσο στο πεδίο της “πληροφόρησης” όσο και της “τάξης”.

Τελευταία δείγμα του κυνικού θράσους και ομολογίας της απάτης τους, οι παρεμβάσεις του ακροδεξιού “επιτελάρχη” του Μητσοτάκη, Γεωργιάδη, του τηλεπωλητή αμφίβολης χρησιμότητας (ή και άχρηστων) βιβλίων και νανογιλέκων. Ο άνθρωπος με την ίδια ευκολία που αλλάζει κόμματα και αρχηγούς, γλείφοντας εκεί που έβριζε και έφτυνε, κι εξαπατούσε κόσμο με τα περίφημα νανογιλέκα, με την ίδια ευκολία ομολογεί απάτες που στόχο είχαν την παραπλάνηση των ψηφοφόρων.

Από μέγας πολέμιος της συμφωνίας των Πρεσπών έγινε μέσα σε μερικά 24ωρα υπερασπιστής της! Όχι μόνο του, βεβαίως, καθώς η απάτη είναι γενικευμένη και ξεκινά από τον Μητσοτάκη.

Αλλά τις τελευταίες ώρες “χτύπησε” και με δυο ακόμα θέματα. Γιοκ η 13η σύνταξη, δεν την αναγνωρίζει καν… ο μέγας πολιτικός νους της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας! Αλλά, με ακόμα πιο μεγάλη χυδαιότητα και κυνισμό, εκείνος που εισπράττει κάθε μήνα αρκετές χιλιάδες ευρώ ως “δημόσιος παράγων”, λέει ότι μπορεί να επιβιώσει κάποιος με 200 ευρώ το μήνα! Πριν από μερικά χρόνια ένας άλλος… μέγας διανοητής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που θυμωμένος έδειχνε το δάχτυλο στους Έλληνες, “ενημερώνοντας” ότι στη Μολδαβία ο μισθός είναι στα 70 ευρώ!

Δείτε: Ο προκλητικός ακροδεξιός: “Με 200 ευρώ το μήνα μπορείς να επιβιώσεις”! (Βίντεο)

Ο “επιτελάρχης” του Μητσοτάκη δεν αναγνωρίζει καν την 13η σύνταξη! (βίντεο)

Ξαναγράφω, δεν είναι θέμα απλώς ενός βολεμένου και ακροδεξιού του συστήματος αυτές οι αναφορές. Είναι γραμμή, είναι γραμμή η πολιτική απάτη.

Ναι, είναι πολιτικοί απατεώνες. Αλλά μπορούν να χαρακτηριστούν και ως κοινοί απατεώνες…

Ας τους επιβάλλουμε εμείς να ζήσουν αυτοί με 200 ευρώ το μήνα…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί