Γλίτωσε από τους πειρατές και κινδυνεύει από… την υγρασία!

Ιστορία κάτω απ’το…νάιλον

Σκεπασμένος με νάιλον παραμένει ο ιστορικός ναός της Παναγίας της Κεραλιμενιώτισσας, που βρίσκεται κοντά στο Καλάμι Βιάννου, εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Την πρωτοβουλία αυτή πήραν κάτοικοι και φορείς της περιοχής του Καλαμίου και της Ψαρής Φοράδας, προκειμένου οι ίδιοι να προστατεύσουν από τις βροχές τον ναό, ο οποίος αν και άντεξε τις επιδρομές των πειρατών, πλέον κινδυνεύει από… την υγρασία.

“Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε πια. Απ’όσο γνωρίζω το θέμα δεν έχει προχωρήσει από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και με τον χειμώνα μπροστά μας, το μέλλον του ιστορικού ναού της περιοχής μας είναι αβέβαιο”, ανέφερε για το ζήτημα ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Μητσόπουλος, μιλώντας στο viannitika.gr.

Τα χρήματα για την αναστήλωση του ναού έχουν βρεθεί (75.000 ευρώ), ενώ έχει κατατεθεί η μελέτη, της οποίας η έγκριση έχει “κολλήσει” στην Αρχαιολογία.

Πιέσεις για την Κεραλιμενιώτισσα, αλλά και για άλλους ιστορικούς ναούς της περιοχής οι οποίοι κινδυνεύουν, έχουν ασκήσει τόσο ο πρώην Δήμαρχος Βιάννου και νυν Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλος Μπαριτάκης, όσο και άνθρωποι της εκκλησίας, σύλλογοι και απλοί δημότες.

Φωτογραφία: cretanbeaches.gr

Κεντρική Φωτογραφία: Μάνος Νικολουδάκης

Του Λευτέρη Σπανάκη, viannitika.gr


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί