Σχέδιο για στήριξη των ελαιοπαραγωγών θα καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση

Σχέδιο απόφασης για στήριξη των ελαιοπαραγωγων αναμένεται να καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Στήριξη στον αγώνα των μικρομεσαίων ελαιοπαραγωγών του Δήμου Ηρακλείου

To Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τη συμπαράσταση του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, που αφορούν την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που διαχρονικά την εφάρμοσαν. Η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, οι εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, τα χαράτσια, οι χαμηλές τιμές παραγωγού οι υψηλές τιμές στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ενώ την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο το πετρέλαιο, ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Ιδιαίτερα εκφράζει την στήριξη του στους βιοπαλαιστές ελαιοπαραγωγούς των περιοχών του Δήμους μας, όπως του Τεμένους, της Παλιανής και του Γοργολαϊνίου που βλέπουν με απόγνωση φέτος της σοδιά τους να χτυπιέται από τον δάκο. Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες οικογένειές του Δήμου μας, λόγω της καταστροφής της ελιάς, δεν θα βάλουν λάδι στα σπίτια τους, με συνέπεια να επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα για τη συντήρηση του νοικοκυριού τους.

Ταυτόχρονα, το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική επίθεση από τα ΜΑΤ με γκλομπς και χημικά, που δέχτηκαν την Πέμπτη οι αγρότες οι οποίοι διαδήλωναν στα πλαίσια κινητοποίησης Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα, προκειμένου να μην τους επιτραπεί αντιπροσωπεία τους να καταθέσει τα αιτήματά τους στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεν δεχόμαστε οι δημότες μας να πέφτουν θύματα του δόγματος «νόμος και τάξη», δηλαδή αυταρχισμού και άγριας καταστολής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων ελαιοπαραγωγών του Δ. Ηρακλείου που πλήττονται από τις καταστροφές στην σοδιά τους:

  1. Να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο και με κάθε επίσημο τρόπο, την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση στο 100% της καταστροφής της παραγωγής για την απώλεια εισοδήματος λόγω δάκου, για το σύνολο των παραγωγών, όχι μόνο των ασφαλισμένων, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  2. Να εξεταστούν και να παρθούν άμεσα μέτρα ελάφρυνσής των ελαιοπαραγωγών του Δήμου μας που επλήγησαν (π.χ. με απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα τυχών οφειλών προς τον Δήμο Ηρακλείου για 1 χρόνο, να εξασφαλιστεί η χωρίς όρους και προϋποθέσεις εισαγωγή των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου κ.α)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί