Δύο πολίτες νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι στη γέφυρα του Λονδίνου (βίντεο)

Ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών αφού προηγουμένως τραυμάτισε με μαχαίρι τουλάχιστον πέντε άτομα. 

Δείτε: Συναγερμός στο Λονδίνο: Επίθεση με μαχαίρι – Πυροβολισμοί από την αστυνομία – Ένας νεκρός (Βίντεο)

Όπως ανακοίνωσε ο υποδιοικητής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, Νιλ Μπασού, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει επισήμως αναλάβει τις έρευνες για το περιστατικό, τονίζοντας ότι «διατηρούμε ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς οποιοδήποτε κίνητρο».

Όπως είπε, στην επίθεση έχουν τραυματιστεί αρκετά άτομα, αλλά δεν επιβεβαίωσε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, ούτε τη σοβαρότητα της κατάστασής τους.

«Λόγω των αναφορών ότι ο ύποπτος μπορεί να είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό, αναπτύχθηκαν στο σημείο πυροτεχνουργοί (της αντιτρομοκρατικής) και αποκλείστηκε μια μεγάλη περιοχή ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας περαιτέρω κίνδυνος για τους πολίτες», συνέχισε ο Μπάσου.

«Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω σε αυτό το σημείο ότι πιστεύουμε πως η συσκευή που ήταν δεμένη στο σώμα του υπόπτου ήταν ψεύτικη», πρόσθεσε.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν οι αστυνομικές περιπολίες σε όλο το Λονδίνο αλλά και στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται πως η Γέφυρα του Λονδίνου ήταν το σημείο τρομοκρατικής επίθεσης τον Ιούνιο του 2017, όταν τρεις τζιχαντιστές έπεσαν με το φορτηγάκι τους πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους περαστικούς στη γύρω περιοχή σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί