Δήμος Ηρακλείου: Απάντηση στην ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Νέας Αλικαρνασσού

Σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Νέας Αλικαρνασσού και προς αποκατάσταση της αλήθειας, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου σημειώνονται τα εξής:

Στην πρόσκληση από τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου της Νέας Αλικαρνασσού προς τους Αντιδημάρχους για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη με αντικείμενο το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή υπήρχε ευθύς – εξαρχής ένα θεσμικό ατόπημα: δεν κλήθηκε ο Αντιδήμαρχος του οποίου είναι αρμοδιότητα οι κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου.

Το ατόπημα επισημάνθηκε εγκαίρως, και προφορικά από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτικής Περιουσίας Μανώλη Βασιλάκη και ηλεκτρονικά από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Αγγελάκη.

Επιπλέον, δυο ακόμα Αντιδήμαρχοι που εκλήθησαν, ενημέρωσαν εγκαίρως ότι απουσίαζαν στην Αθήνα, καθώς συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την σύσκεψη απουσίαζε και ο ίδιος ο Πρόεδρος. Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Δημοτική Αρχή αιτήθηκε να αλλάξει η ημερομηνία της σύσκεψης, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Η Δημοτική Αρχή εργάζεται συστηματικά και χωρίς διαχωρισμούς για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου. Σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια, θεωρεί τα Κοινοτικά Συμβούλια πολύτιμους συμμάχους και σέβεται απολύτως την θεσμική λειτουργία τους. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να ακολουθήσει προσωπικές και διχαστικές στρατηγικές, εις βάρος των τοπικών κοινωνιών.

Δείτε ακόμα:

Συμβούλιο της Κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού: «Απαράδεκτη απουσία των αρμοδίων Αντιδημάρχων»

Παρέμβαση για τη σχολική στέγη στο κοινοτικό συμβούλιο Αλικαρνασσού

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί