«Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από τους Δημήτρηδες αυτού του κόσμου»

Το σχολείο που φοίτησε ο Κρητικός γιατρός που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ: “Ο Δημήτρης στη συνείδηση όλων μας είναι ταυτισμένος με την εθελοντική προσφορά στους αδύναμους και πάσχοντες αυτού του κόσμου”

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι καθηγητές του 8ου Λύκειου Ηρακλείου, του σχολείου όπου φοίτησε ο Δημήτρης Καστρινάκης, ο Κρητικός γιατρός που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ.

Δείτε: Κρητικός ο γιατρός που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ: «Θέλουν να κάμψουν το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα» (Βίντεο & φωτο)

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η είδηση της σύλληψης και προσαγωγής του Δημήτρη Κατρινάκη, απόφοιτου του σχολείου μας πρόσφατα, από την αστυνομική αρχή, αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη. Για όλους εμάς που παρακολουθούμε τη φοιτητική του πορεία ο Δημήτρης έχει ταυτιστεί με τον ανήσυχο νέο και ενεργό πολίτη που τον κινητοποιεί το όραμα μιας δικαιότερης και ευρύχωρης κοινωνίας.  Ο Δημήτρης στη συνείδηση όλων μας είναι ταυτισμένος με την εθελοντική προσφορά στους αδύναμους και πάσχοντες αυτού του κόσμου.

Για όλους εμάς η φοιτητική του διαδρομή δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική αφού ήδη από τα μαθητικά του χρόνια θυμόμαστε τον έφηβο Δημήτρη, εκτός από τις εξαιρετικές μαθητικές του επιδόσεις και την ακόρεστη βιβλιομανία του, να διακρίνεται με την παρουσία του και να δίνει ουσιαστική διάσταση στο θεσμό των μαθητικών κοινοτήτων, να μετέχει σε ατέρμονες διαλογικές συζητήσεις που συνήθως προκαλούσε ο ίδιος γύρω από ποικίλα ζητήματα, με το πάθος του έφηβου αφενός, με το σεβασμό στη διαφορετική άποψη αφετέρου, στοιχεία μιας πρώιμης ωριμότητας που τον καθιστούσαν ξεχωριστό μέλος της σχολικής μας κοινότητας.

Είμαστε βέβαιοι πως η ελληνική πολιτεία με τα συντεταγμένα όργανά της θα επιτρέψει την επιστροφή του Δημήτρη στην κοινωνία χωρίς καμιά σκιά, χωρίς κανένα στίγμα. Εξάλλου, η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από τους Δημήτρηδες αυτού του κόσμου. 

 Καθηγητές του Δημήτρη από το 8ο Λύκειο Ηρακλείου

Λάμπρου Παναγιώτης

Κόμης Γεώργιος

Μουντράκης Γεώργιος

Καλογεράκης Μιχαήλ

Γουρνιεζάκη Ελένη

Δηλάρης Κώστας

Πετράτος Αντώνης

Επιτροπάκη Μαρία

Θώμου Ήβη

Ταμπουρατζή Ζαχαρένια

Χανιωτάκη Αργυρώ

Κτιστάκης Γιώργος

Γεραρχάκη Άρτεμις 

Κανάκη Βίκυ

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί