Το παράρτημα Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τα 46 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Σαράντα έξι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Τα διδάγματα αυτού του ξεσηκωμού είναι και σήμερα επίκαιρα, αφού παραμένουν η εξουσία του κεφαλαίου η συμμετοχή και η ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, παράγοντες που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», και  «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», είναι και σήμερα ζωντανά και επίκαιρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχιζοντας στον ιδιο δρομο της προηγουμενης κυβερνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαριές ευθύνες που παραχωρεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις, το σύνολο των υποδομών και τις ένοπλες δυνάμεις για να εξυπηρετηθούν οι επιδρομές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή μας. Πηγαινει ενα βημα παραπερα την εμπλοκη της χωρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δηλώνει κυνικά ότι και στο μελλον αν χρειαστει η Ελλαδα θα ματωσει διπλα στις ΗΠΑ προς όφελος των εγχώριων και διεθνών επιχειρηματικών ομίλων.

Τιμάμε τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.  

Απαιτούμε: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία. Έξω το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο. ΣΤΟΠ στα πυρηνικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – κυβέρνησης ΝΔ. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του.

Καλούμε:

-Τους εκπαιδευτικούς, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να πρωτοστατήσουν, για να μάθουν οι νέες και οι νέοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι νέοι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, την αλήθεια για το λαϊκό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του ’73, τις καταλήψεις της Νομικής που προηγήθηκαν. Να μάθουν για το ρόλο που έπαιξε η στρατιωτική δικτατορία στην προάσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

-Να καταδικαστεί και να απομονωθει καθε φωνη που υμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και συκοφαντεί την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας.

Το λαό να πάρει μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις γιορτασμού του Πολυτεχνείου την Κυριακη 17 Νοέμβρη στις 11 το πρωι στην πλατεία Λιονταριων που οργανώνουν  η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου και εργατικά σωματεία.

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί