Ξεκίνησε το 39ο πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στο Ηράκλειο

Η κορυφαία διοργάνωση των οδοντιάτρων γίνεται μετά από 21 χρόνια στην Κρήτη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου

Για την Περιφέρεια Κρήτης η συνεργασία με τους Ιατρικούς και τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Κρήτης, αποδίδει σημαντικές ωφέλειες σε τομείς όπως η πρόληψη αλλά και η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της Κρήτης, δήλωσε απόψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταυρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας το 39ο πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο που ξεκίνησε στο Ηράκλειο.

Μια τέτοια συνεργασία, όπως εξήγησε, έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μέσα από την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα, τη μονάδα που λειτουργεί χάρη και στην εθελοντική συμμετοχή των οδοντιάτρων από το Ηράκλειο, εφαρμόζοντας πολιτικές πρόληψης σε χιλιάδες μαθητές των σχολείων της Κρήτης.

Ο Περιφερειαρχης στον χαιρετισμό του τόνισε πως Ιδιαίτερα, σήμερα, σε μια περίοδο κατά την οποία η συνοχή της κοινωνίας έχει αμφισβητηθεί, από τη δική μας πλευρά ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τους φορείς της δημόσιας υγείας, τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κρήτης, αλλά και με τον κάθε γιατρό χωριστά είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την προσφορά σας στην κοινωνία, έχοντας την πεποίθηση πως το ιατρικό λειτούργημα είναι και πρέπει να παραμείνει αξία πανανθρώπινη και αναλλοίωτη διαχρονικά.
Να σημειωθεί πως με σκοπό τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο αλλά και την ενημέρωση γονέων και παιδιών για την πρόληψη των οδοντιατρικών νοσημάτων, η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται στο χώρο του Συνεδρίου. Απόψε, Πέμπτη η Μονάδα λειτούργησε από τις 16.00 έως τις 18.00, όπως θα γίνει και αύριο το απόγευμα, ενώ το Σάββατο 26 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου από τις 10.00 έως τις 12.00. 

Επισημαίνεται τέλος πως η κορυφαία διοργάνωση των οδοντιάτρων γίνεται μετά από 21 χρόνια στην Κρήτη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί