Αυτογκόλ Μητσοτάκη για τη Μακεδονία, μέσω… Google: Προτίμησε τη «Makedonia» σε greeklish και χάρισε το διεθνές «Macedonia» στη… Βόρεια Μακεδονία!

Ο μακεδονομάχος πρωθυπουργός, ο οποίος στήριξε ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία στην αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνει εθνική πολιτική μέσω Google – Πούλησε κανονικά το παγκοσμίως γνωστό όνομα «Macedonia» στη Βόρεια Μακεδονία

Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι έχει πλέον ξεφύγει. Με πρώτον τον πρωθυπουργό, μέγα λάτρη των τεχνολογιών και εραστή της Google.

Μην απορήσετε πλέον για οτιδήποτε πει ή κάνει από εδώ και πέρα. Μόνο που αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος και σε εθνικά θέματα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Γιώργος Κωσταντόπουλος λοιπόν αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο ελληνικό παράρτημα του ρώσικου ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik τη «μεγαλοφυή» ανακάλυψη του πρωθυπουργού στη google την οποία έκανε εθνική πολιτική.

Λοιπόν ο μεγάλος Μητσοτάκης πούλησε κανονικά το παγκοσμίως γνωστό όνομα «Macedonia» στη Βόρεια Μακεδονία. Δηλαδή τα προϊόντα της γειτονικής χώρας θα έχουν ως χώρα προέλευσης το «Macedonia» και όχι το «North Macedonia» και κράτησε για τα ελληνικά προϊόντα το «Makedonia».

Και αυτό καθώς έψαξε στη Google και βρήκε από τα αποτελέσματα του search ότι το Macedonia παραπέμπει στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ το makedonia γραμμένο στα greeklish στην Ελλάδα.

Και με ελαφριά τη καρδία το υιοθέτησε. Αν αυτό δεν το λες αυτογκόλ από έναν μακεδονομάχο πρωθυπουργό ο οποίος στήριξε ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία στην αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, τι το λες;

Όταν μάλιστα το ανακοινώνει με ύμνους ο πρόεδρος του ΣΕΒ και υπάρχουν Μέσα Ενημέρωσης όπως το Βήμα του Μαρινάκη, βεβαίως – βεβαίως, που τον θεωρούν «έξυπνο και πρακτικό» τότε κάτι δεν πάει καλά στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Οι σύμβουλοί του μάλιστα και ειδικά αυτοί επί της εξωτερικής πολιτικής, θα πρέπει να του απαγορεύσουν άμεσα να ψάχνει στη Google και να ασχολείται με εθνικά θέματα γιατί δυστυχώς υπάρχουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχουν ονομασία κοινή με γειτονικές χώρες. Όπως για παράδειγμα η Θράκη.

sputniknews.gr,  documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Αυτογκόλ Μητσοτάκη για τη Μακεδονία, μέσω… Google: Προτίμησε τη «Makedonia» σε greeklish και χάρισε το διεθνές «Macedonia» στη… Βόρεια Μακεδονία!”

 1. KGK

  Η λέξη «Macedonia»
  (που χάρισε ο Μητσοτάκης στη Β. Μακεδονία
  ως brand name των προϊόντων της),
  προφέρεται στα Αγγλικά «Μασεντόνια»
  και είναι πολύ οικεία στους αγγλόφωνους,
  ενώ η (αδόκιμη) γραφή «Makedonia»
  (την οποία ο ίδιος συμφώνησε
  για τα προϊόντα της Μακεδονίας μας),
  προφέρεται… «Μεικντόνια»,
  που είναι… greekglish!
  Ούτε αυτό -το στοιχειώδες!-,
  σκέφθηκε ο απόφοιτος του… Χάρβαρντ,
  που κάνει εξωτερική πολιτική…
  γκουγκλάροντας;

  Και «καλά» αυτός,
  κανείς από τον στρατό των συμβούλων
  γύρω από την κυβέρνηση
  -που πληρώνουμε 10 εκ. ευρώ(!)
  τον χρόνο παραπάνω-,
  δεν το σκέφθηκε;
  ή, μήπως, είναι όλοι του… Χάρβαρντ;

 2. Anti-logos

  Ε! άμα είσαι του χάρβαρντ και του κολ(Α)μπια “ναούμ”, ξέρεις!!! Τι? όχι?

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί