Στο φως σοκαριστικό βίντεο: Πειραματόζωα ουρλιάζουν από τον πόνο σε γερμανικό εργαστήριο

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων διεξήγαγαν μυστική έρευνα και κατέγραψαν σοκαριστικές εικόνες. Οι κρυμμένες κάμερες μαγνητοσκόπησαν μικρά, ανυπεράσπιστα ζώα να ουρλιάζουν από τον πόνο. Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν μεταλλικές συσκευές και έκαναν τεστ διαφόρων ειδών.

Ο ακτιβιστικός οργανισμός Soko Tierschutz και το Cruelty Free International αποκάλυψαν την φρικτή κακοποίηση. Ζώα αφέθηκαν να αιμοραγούν και να πεθαίνουν.

Η κακοποίηση έλαβε χώρα σε ένα γερμανικό εργαστήριο (Laboratory of Pharmacology and Toxicology) στο Mienenbüttel. Η παγίδα για την αποκάλυψη στήθηκε από τις ακτιβιστικές οργανώσεις, οι οποίες έστειλαν άνθρωπό τους ως δήθεν εργαζόμενο, το φθινόπωρο του 2018. Ο δήθεν υποψήφιος εργαζόμενος που ανταποκρίθηκε στην αγγελία του εργαστηρίου κατέγραψε μυστικά τα πλάνα.

Ο εργαζόμενος ανέφερε ότι ο τοξικολογικός έλεγχος περιελάμβανε βασανιστήρια σε beagles, στα οποία έσπρωχναν σωλήνες στο λάρυγγά τους και τους χορηγούσαν φάρμακα. Μετά, τα άφηναν να αιμορραγούν και να υποφέρουν μέχρι να διεξαχθούν τα πειράματα. Ακόμα τα δηλητηρίαζαν προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα ναρκωτικά ή χάπια χρειάζονται μέχρι να προκληθεί σοβαρή ζημιά σε έναν οργανισμό. Σκοπός ήταν να διαπιστωθεί μέχρι ποια ποσότητα είναι ‘ασφαλής’ για τον άνθρωπο.

Αυτό οδηγούσε στο να υποφέρουν τα ζώα για χάρη των ανθρώπων. Τα συμπτώματα ήταν από εμετούς, πυρετό, απώλεια κιλών, λήθαργο, δερματικά προβλήματα, αιμορραγία, αναπνευστική δυσχέρεια, ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο.

Σύμφωνα με τον εργαζόμενο τα ζώα απειλούνταν συνέχεια με βία.

Η υπόθεση αναφέρθηκε στην αστυνομία και ερευνάται ενώ έχει προκαλέσει σοκ στη γερμανική κοινή γνώμη.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί