Με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας ο Κ. Αρβανίτης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, μέλος των επιτροπών LIBE και EMPL, πρώην αντιπροέδρος του ΚΕΘΕΑ, κ. Κώστας Αρβανίτης, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι συναντήθηκε με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA), Alexis Goosdeel.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, συναντήθηκα με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA), Alexis Goosdeel. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης επικράτησε φιλικό κλίμα, με έντονο το συναίσθημα της αλληλοκατανόησης, καθώς και οι δύο έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και των εθισμών.

Ο κύριος Goosdeel με ευχαρίστησε για τη νομοθετική μου παρέμβαση στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), για αύξηση της χρηματοδότησης του EMCDDA το 2020, που έγινε δεκτή και από την επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήσαμε για τις τελευταίες εξελίξεις στον αγώνα της καταπολέμησης των ναρκωτικών. Με ενημέρωσε για τις προτεραιότητες, τον σχεδιασμό και τις έρευνες που διεξάγονται από το EMCDDA κι εγώ με τη σειρά μου του γνωστοποίησα τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το ΚΕΘΕΑ, την απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταργείται το αυτοδιοίκητο και τις πρωτοβουλίες που έχω αναλάβει για το ζήτημα. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενότερα για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού προβλήματος.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Alexis Goosdeel με κάλεσε να επισκεφθώ το EMCDDA στη Λισαβόνα στις 30-31 Οκτωβρίου και αποδέχθηκα την πρόσκλησή του, ενώ συμφωνήσαμε σε στενότερη επαφή και ακόμη πιο αγαστή συνεργασία στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί