Τα προβλήματα ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου συζητήθηκαν στην Αποκεντρωμένη Κρήτης

Τη Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη συνάντησε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Αγροτικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης Ελαιοπαραγωγών του Δήμου Βιάννου, κ. Εμμανουήλ Κλαδάκης, συνοδευόμενος από το γεωπόνο και μέλος της ομάδας παραγωγών, κ. Μιχαήλ Παπαδημητράκη. Στη συνάντηση συμμετείχε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αλλοδαπών & Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης κ. Αμ. Παπαδάκη-Μυρωνάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Διατυπώθηκαν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα, τους καλλιεργητές και ελαιοπαραγωγούς της περιοχής του Δήμου Βιάννου, τη γεωμορφολογική και κοινωνική διαφοροποίηση της αγροτικής περιοχής και έγινε διεξοδική ενημέρωση για τις δυνατότητες εξαρτημένης καθώς και εποχικής εργασίας στο γεωργικό τομέα.

Ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμός εκφράστηκε ενόψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου, που αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται για τη Βιάννο να είναι ιδιαίτερα πλούσια σε σοδειά, σχετικά με τη σοβαρή αδυναμία συλλογής του ελαιοκάρπου εξαιτίας της έλλειψης εργατικών χεριών. Η Συντονίστρια έκανε γνωστό στα μέλη της Συνεταιριστικής Οργάνωσης ότι έχει ως προτεραιότητα την εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης, από τα αρμόδια Υπουργεία, του ντόπιου εργατικού δυναμικού καθώς η μεγάλη έλλειψη εργατών γης που κυριαρχεί στον πρωτογενή τομέα τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλλει δραστικά στην υποβάθμιση της υπαίθρου και της παραγωγής. Επιπλέον, θα κατατεθεί στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με το Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σχετική πρόταση για την εξειδίκευση και ενίσχυση του εγκεκριμένου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών που δύνανται να μετακληθούν βάσει τους ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για εργασία στην Κρήτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί