Γιατί δεν χτύπησε το 112 κατά την πυρκαγιά στον Υμηττό;

Παρότι χθες κάποιοι πολίτες έλαβαν πολλαπλά μηνύματα από το σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης 112 για τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς – ορισμένοι μάλιστα ανησύχησαν και για το κόστος – σήμερα κατά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Υμηττό, τέτοια sms δεν εστάλησαν.

Το θέμα τέθηκε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη να απαντά ότι αρμόδια είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. «Αυτή αποφασίζει, κι αυτό είναι το σωστό, ο ειδικός πρέπει να αποφασίζει σε ποιους πρέπει να στείλει το μήνυμα, πώς πρέπει να φτάσει και ποιο είναι αυτό. Επέλεξαν να το κάνουν με πιο παραδοσιακά μέσα», είπε.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης απέδωσε τα πολλαπλά μηνύματα του Σαββάτου στην τεχνική φύση του συστήματος, λέγοντας ότι το ίδιο μήνυμα το βλέπουν περισσότερες κεραίες, με αποτέλεσμα το ίδιο κινητό να λαμβάνει δυο φορές το ίδιο μήνυμα. Πρόσθεσε ότι όλα τα μηνύματα είναι δωρεάν.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι από τη νέα χρόνια το σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης (CBS), που θα αντικαταστήσει το σημερινό ενδιάμεσο, θα έχει μεγαλύτερη ακρίβεια. Ωστόσο, δεν θα λειτουργεί σε όλα τα κινητά αλλά στα smartphones γι’ αυτό το 112 θα έχει τη δυνατότητα να χτυπά και το σταθερό τηλέφωνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί