Επίσημη ημέρα κατά των αμβλώσεων καθιερώνει η Ιερά Σύνοδος!

Η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα θα είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία στον «αγώνα» κατά των αμβλώσεων, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου που ελήφθη δύο ημέρες μετά τις εκλογές

Μια ακόμη αναχρονιστική απόφαση εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία καθιερώνει την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην «προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, η οποία έχει ημερομηνία 9 Ιουλίου 2019, η απόφαση για την καθιέρωση της πρώτης Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρας αφιερωμένης στην προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού, έρχεται σε συνέχεια επιστολής που είχε λάβει η Ιερά Σύνοδος από το «κίνημα υπέρ της ζωής και εναντίον των εκτρώσεων “Αφήστε με να ζήσω”».

Η εγκύκλιος μάλιστα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης οργάνωσης χθες 24 Ιουλίου. Στην ιστοσελίδα του «αφήστε με να ζήσω», αναφέρεται: 

«Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα  Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού.

Το κίνημά μας, «Αφήστε με να ζήσω», πιστό στο Λόγο του Ευαγγελίου και στην Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, διακηρύττει την αλήθεια, ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως και αγωνίζεται για την προστασία της ζωής του χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα που έχει ως αποκλειστική θεματολογία την καταδίκη των εκτρώσεων μέσω θρησκευτικών επιχειρημάτων, φιλοξενείται αρθρογραφία για τους λόγους για τους οποίους μια γυναίκα δεν θα πρέπει να προχωρά σε άμβλωση. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι η άμβλωση δεν ενδείκνυται ούτε σε περιπτώσεις όπου κινδυνεύει η υγεία της μητέρας, αλλά ούτε και σε περιπτώσεις όπου μια γυναίκα μένει έγκυος ύστερα από βιασμό.

Κουτί Πανδώρας


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί