Νέο ρατσιστικό παραλήρημα Τραμπ εναντίον Δημοκρατικών γερουσιαστριών

Σε νέο ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον τεσσάρων γυναικών γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος, επιδόθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τις, ότι εκείνες δεν αγαπούν την Αμερική.

Αρχικά ο Τραμπ είχε επιδοθεί σε μια επίθεση μέσω twitter στις τέσσερις γυναίκες – Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές από την Νέα Υόρκη, Ιλχάν Ομάρ από τη Μινεσότα, Αγιάνα Πρίσλεϊ από τη Μασαχουσέτη και Ρασίντα Τλάιμπ από το Μίσιγκαν – λέγοντάς τους «πάνε πίσω και να βοηθήσουν στο να φτιαχτούν τα τελείως διαλυμένα και κατακλυσμένα από εγκληματικότητα μέρη απ’ όπου κατάγονται», αντί να ασκούν κριτική στις ΗΠΑ.

Αυτές οι δηλώσεις του προκάλεσαν την κατακραυγή από Δημοκρατικούς βουλευτές, γερουσιαστές καθώς και την αποδοκιμασία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και μόλις μιας γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τραμπ επιφύλαξε και νέα επίθεση, αυτή τη φορά από τον κήπο του Λευκού Οίκου, σε εκδήλωση για προϊόντα «Made in America». «Αυτή η ομάδα των τεσσάρων (…), παραπονείται διαρκώς. Είναι άνθρωποι που μισούν τη χώρα μας. Θέλουν να τρέφουν ένα άσβεστο μίσος», είπε. «Μπορούν να φύγουν αν θέλουν», συνέχισε.

«Σας ενοχλεί που πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τα tweets σας ρατσιστικά;» ρώτησε μια δημοσιογράφος τον Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν με απασχολεί επειδή πολλοί άνθρωποι συμφωνούν μαζί μου», απάντησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αμφισβητώντας κάθε ρατσιστική χροιά στα μηνύματά του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί