Κ. Χατζηδάκης: Δεν περίμενα το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ

Ότι δεν ανέμενε το ποσοστό 31,6% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκτιμούσε λίγο λιγότερο, σημείωσε σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Σημείωσε παράλληλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε διακριτός πόλος ενώ οι πολίτες έστειλαν μήνυμα και προς τη ΝΔ για να «κάνει τη δουλειά της καλύτερα».

Αναφερόμενος σε σχόλια ότι ο κ. Τσίπρας κέρδισε μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, είπε πως «αν η ΝΔ ως κυβέρνηση είχε αυτό το αποτέλεσμα, θα υπήρχε εσωκομματικό πρόβλημα, αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανείς να αμφισβητήσει τον κ. Τσίπρα».

Όσον αφορά πιθανές αντιδράσεις του κόσμου από τη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας διεμήνυσε πως «εάν στο ΣΥΡΙΖΑ βγουν στα πεζοδρόμια, τότε κακό του κεφαλιού τους» καθώς «μπορεί η ανοχή του κόσμου προς την κυβέρνηση της ΝΔ να μην είναι ατελείωτη αλλά οι πολίτες δε θα δεχθούν ακρότητες, ούτε θα τους ακολουθήσουν».

Όσον αφορά τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον χαρακτήρισε ως «σύγχρονο πρωθυπουργό» και «manager», σημειώνοντας ότι «οι πολίτες έδωσαν αυτοδυναμία στη ΝΔ με υψηλό ποσοστό, η οποία και θα εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, ενώ θα πρέπει να διαχειριστεί την διακυβέρνηση όχι αυτάρεσκα ή με αλαζονεία. Πρόσθεσε πως όσοι «πάρουν κυβερνητικά πόστα θα πρέπει να κοιτούν συνεχώς προς την πόρτα της εξόδου» για να ασκήσουν το ρόλο τους με αποτελεσματικότητα.

Μιλώντας για τη ΔΕΗ υποστήριξε πως «υπάρχει σχέδιο διάσωσης της επιχείρησης και των εργαζομένων» ενώ τόνισε ότι πρέπει οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των κόκκινων δανείων ώστε «να ανοίξει η βρύση με το νερό και να χρηματοδοτηθεί η οικονομία» και πως είναι ανάγκη να έλθουν επενδύσεις.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί