ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κων. Μητσοτάκης, οι σχέσεις με τον ναζί σφαγέα 3.000 Κρητικών και η δήλωση προς τη χούντα! (έγγραφα)

Επειδή το τελευταίο διάστημα γίνεται συστηματική προσπάθεια με fake news να αλλάξουν οι ρόλοι στην Ιστορία και η ΝΔ του υιού Μητσοτάκη να εμφανίσει τον πατέρα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ως “συνεργαζόμενο” με τη χούντα, ας δούμε πραγματικά ποιοι είναι οι “κατήγοροι” και τί εκφράζουν. Απλά για να γνωρίζουμε…

Τα έγγραφα που παρουσιάζουμε σήμερα δείχνουν ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει πράγματι μια “βαριά” ιστορία, που σχετίζεται τόσο με περιώνυμους Γερμανούς ναζί όσο και με πολιτικές επιλογές που άνοιξαν τον δρόμο στη χούντα ή τη διευκόλυναν… Πρόκειται για αποκαλύψεις που είχαν γίνει πριν από περίπου 40 χρόνια από τον αείμνηστο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Σκουλά, δικηγόρο και δημοσιογράφο, ο οποίος εξέδιδε εκείνη την περίοδο στο Ηράκλειο την εφημερίδα “Κρητικό Φως”. Ο Θανάσης Σκουλάς τόσο με μια προκήρυξη που είχε κυκλοφορήσει όσο και παρουσίαση αποκαλυπικών εγγράφων, εκμηρίωνε την “εθνική” συνεισφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το πρώτο από τα έγγραφα αναφέρεται σε μια επιστολή του Γερμανού στρατηγού των ναζί Bruno Brauer, κρατούμενου μετά τον πόλεμο στις φυλακές Αβέρωφ. Ο υψηλόβαθμος ναζί, με αίτησή του στο υπουργείο Αμύνης, ζητούσε να τον υπερασπιστεί στη δίκη του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης! Προφανώς ένας “αντιστασιακός”, όπως ήθελε να εμφανίσει τον εαυτό του ο πρώην πρωθυπουργός, δεν θα είχε την “τιμή” να τον επιλέξει ένας τέτοιος χιτλερικός δολοφόνος. Ο Brauer ήταν διοικητής Κρήτης των ναζί από τον Νοέμβριο του 1942 και για 2 σχεδόν χρόνια. Στις 25 Μαρτίου του 1944 απελευθέρωσε από τις φυλακές 100 κρατούμενους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο σφαγέας της Κρήτης Bruno Brauer

O Μητσοτάκης συνάντησε τις επόμενες ημέρες τον Γερμανό διοικητή και τον ευχαρίστησε για την απελευθέρωσή του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστορικό Μπήβορ, ο Γερμανός αξιωματικός τού απάντησε, “Νεαρέ μου, σε ελευθέρωσα επειδή από ό,τι άκουσα μια μέρα θα διαδραματίσεις σημαντικό ρόλο στα πράγματα της πατρίδας σου” (Antony Beevor, Κρήτη. Η μάχη και η αντίσταση, μτφρ. Παναγιώτης Μακρίδης, εκδ. Γκοβόστης, Αθήνα 2004, σελ. 388-389).

Με το τέλος του πολέμου ο Brauer συνελήφθη στην Ελλάδα και παρέμεινε στις φυλακές. Κατηγορήθηκε για τη δολοφονία 3.000 Κρητικών, για φοβερά περιστατικά λεηλασιών, καταστροφών και βασανιστηρίων. Σφαγές, συστηματική τρομοκρατία, λεηλασία, καταστροφές, βασανιστήρια και κακομεταχείριση. Ο Brauer καταδικάστηκε σε θάνατο στις 9 Δεκεμβρίου 1946 και εκτελέστηκε στις 20 Μαΐου 1947.

Η επιστολή για τον Μητσοτάκη

Σχεδόν 4 δεκαετίες μετά, ο Θανάσης Σκουλάς έφερνε στο “Κρητικό Φως” την επιστολή που έδειχνε τις σχέσεις του υψηλόβαθμου ναζί με τον Κων. Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια επιστολή του τότε ΓΓ του υπουργείου Αμύνης Αναστασόπουλου προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, με ημερομηνία 5 Απριλίου του 1946. Ο Αναστασόπουλος μεταφέρει το αίτημα του Brauer να είναι εκείνος ο δικηγόρος του! Φυσικά ο Κων. Μητσοτάκης τότε δεν είχε πλέον κανένα λόγο να τον υπερασπιστεί. Δεν ήταν πλέον ο πανίσχυρος ναζί που τον απελευθέρωσε κι εκείνος τον επισκέφτηκε να τον ευχαριστήσει, αλλά ήταν ένας εγκληματίας πολέμου μπροστά στο απόσπασμα.

Δείτε την επιστολή του τότε εκπροσώπου του υπουργείου προς τον ΔΣ Χανίων για τον Μητσοτάκη

“Κατόπιν υποβληθείσης ημίν σχετικής αιτήσεως μέσω του Δ/του των Φυλακών Αβέρωφ, του κρατουμένου Γερμανού στρατηγού Brauer παρακαλούμεν όπως ερωτηθή ο αυτόθι δικηγόρος κ. Μητσοτάκης εάν επιθυμή ν’ αναλάβη την υπεράσπισιν του ειρημένου κατηγορουμένου συμφώνως τη εκφρασθείση επιθυμία του, και γνωρίσητε τω Υπουργείω σχετικώς όσον το δυνατόν ταχύτερον.

Εντολή Υπουργού

Ο Γεν. Γραμματεύς

Α. Αναστασόπουλος”

Η δήλωση προς τη χούντα

Σε μια ακόμα κρίσιμη καμπή της Ιστορίας, τις πρώτες μέρες της χούντας, ο Μητσοτάκης συλλαμβάνεται, όπως σχεδόν όλα τα πολιτικά πρόσωπα. Σε αντίθεση με άλλους, ο Μητσοτάκης βρίσκει τρόπο να μείνει ελεύθερος. Δηλώνει αυτό που ήθελαν οι δικτάτορες, ότι δεν θα έκανε κάτι που να ενοχλήσει το καθεστώς!

Την επιστολή είχε αποκαλύψει με προκήρυξη, στην οποία είχε και την ιδιόχειρη αναφορά Μητσοτάκη, ο Θανάσης Σκουλάς. “Για να γνωρίσετε τον άνθρωπο που υπέγραφε ταπεινωτικές δηλώσεις στον Παττακό, όταν εμείς βασανιζόμασταν στον ΕΑΤ/ΕΣΑ”, γράφει ο αείμνηστος Σκουλάς.

Η δήλωση Μητσοτάκη γίνεται στις 10 Μαΐου 1967 και στη συνέχεια ο μετέπειτα πρωθυπουργός απελευθερώνεται και πάει στο Παρίσι ως… πολιτικός εξόριστος μαζί με τον πιο μικρό… πολιτικό εξόριστο της χούντας, τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ, όπως είχε δηλώσει μέσα στη Βουλή ο τελευταίος, εισπράττοντας τον γέλωτα και απαντώντας με το φοβερό “γιατί γελάτε κύριοι, γιατί;”, εβρισκόμενος σε πλήρη απόγνωση!

Η διαθήκη- ανάθεμα Γύπαρη!

Υπάρχει ένα ακόμα έγγραφο που αναφέρεται στον Κων. Μητσοτάκη και το είχε φέρει στο φως ο Θανάσης Σκουλάς. Η διαθήκη ήταν του ανιψιού του φοβερού και αμφιλεγόμενου (δηλωμένου σφοδρού αντικομμουνιστή) φρουρού του Ελευθερίου Βενιζέλου, Παύλου Γύπαρη. Ο ανιψιός του στην ουσία αποκηρύττει, για λογαριασμό των βενιζελικών, τον Μητσοτάκη και όλα τα μέλη της οικογένειάς του, καθώς θεωρεί τον μετέπειτα πρωθυπουργό όχι μόνο προδότη, όπως λέει, του Βενιζέλου, αλλά και υπεύθυνο, λόγω των πράξεών του, της επιβολής της χούντας της 21ης Απριλίου 1967!

Δείτε το έγγραφο όπως το είχε δημοσιεύσει ο Θανάσης Σκουλάς, με τον δικό του σχολιασμό στην λεζάντα και τον τίτλο.

Σχετικά Άρθρα

7 Thoughts to “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κων. Μητσοτάκης, οι σχέσεις με τον ναζί σφαγέα 3.000 Κρητικών και η δήλωση προς τη χούντα! (έγγραφα)”

  1. PANAGIOTIS SIOPIS

    προς Δήμος Σθένης ειχα εγω το πρωτοτυπο βιβλιο αφιερωμενο σε ενα ηλικιομενο φιλο μου που μου το χαρισε αλλα λογο της κρισης που ειχαμε το πουλησα η στο ρεθυμνο ηστο ηρακλειο ξεχασα το ονομα αυτου που το αγορασε γιατρος ηταν σιγουρα αν μπορεις να μου στειλεις φωτοτυπιες και θελεις το διαβασα για την ξαδερφη του που την ειχανε διερμηνεα

  2. cretan runner

    Tarzanako το εχω διαβασει το βιβλιο, εχει πεσει στα χερια μου.. Πεθανα στα γελια με την εικονα καθε βραδυ να κανουν παρταρα οι Γερμανοι στο Μητσοτακεικο στη Χαλεπα! Βεβαια θα μπορουσε πολυ ευκολα να λεει μπουρδες το βιβλιο…
    Οσο για τον Brauer οι περισσοτερες αναφορες στην ιστοριογραφια τον παρουσιαζουν σαν δικαιο διοικητη της Κρητης. Ειχε αλλωστε λαβει και μερος στη Μαχη της Κρητης. Αναφορικα με το αποσπασμα απο το βιβλιο του Beevor, νομιζω οτι αν δειτε τις πηγες εχει παρθει απο συνεντευξη με τον Μανουσακη το 90 μαλλον σε περιοδο εορτασμων της επετειου της μαχης της Κρητης. Εικαζω οτι επειδη ηταν πρωθυπουργος ο ακατανομαστος τοτε, ο Μανουσακης θα ηθελε να τον γλειψει μεσω της συνεντευξης, ή ειχε κατεβασει καμια τσικουδια παραπανω. Εκτος και αν αποδεχθουμε οτι ο Brauer ειχε την ικανοτητα να προβλεπει το μελλον… Νομιζω οτι αν ρωτησουμε τωρα τον Beevor μαλλον πως δεν θα το εγραφε στο βιβλιο…

  3. Δήμος Σθένης

    Έχω στην κατοχή μου ένα του φωτοτυπημένο αντίτυπο του βιβλίου του Γιάννη Παϊζη που πραγματικά έχει πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για “Την Μάχη της Κρήτης: Τα Μετά την Μάχην – Η Αντίστασις” , αφιερωμένο “εις την ιεράν μνήμην των πεσόντων ή εκτελεσθέντων μελών της οργανώσεως ΑΕΑΚ ως και των εκτελεσθέντων υπό των Γερμανών εν Κρήτη ή των θανόντων συνεπεία της Γερμανικής Κατοχής. Έχει εκδοθεί στην Αθήνα το 1971 και αποτελείται από 645 πυκνογραμμένες σελίδες. Στις σελίδες 96 και 97 αναγράφονται πράγματι τα αποσπάσματα που δημοσιεύει ο σχολιαστής κ. “Ταρζανάκος” αλλά και σε επόμενες σελίδες (π.χ. 99, κ.τ.λ.) καταγράφει ο Ν. Παΐζης αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για την …διμουριά, τον καιροσκοπισμό, την ανηθικότητα, τον αμοραλισμό, τη στημένη σύλληψή του από τους Γερμανούς, την μεγαλόπρεπη χειρονομία των κατακτητών “που του δώκανε την γνωστή εντολή στην τράπεζα της Ελλάδας να του καταβάλη χρηματικά ποσά, προφανώς εις ανταμοιβή υπηρεσιών του” και άλλα ωραία και πολύ τίμια και αξιοπρεπή, όσο και η “κλοπή των φασουλάδων” όσο ήταν στην ΑΘήνα! Εεεε…
    “Από τέτοιο-να “κηπούλι”,
    εξεφύτρωσε ντ-ο Κούλι”

  4. μου ήταν αδιάφορο...

    Όταν ήμουν παιδί είχα δει ένα βιβλίο με τίτλο “αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης” αλλά δεν έκανα τον κόπο να με ανοίξει… Δεν ήταν στα ενδιαφέροντά μου… Πιο ενδιαφέρον θα μου φαινόταν π.χ. ο τίτλος “ο μουσαφίρης μου ο Τοτός” ή “η Πολυάννα στο Μεξικό”…

  5. TARZANAKOS

    ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ»…

    Επειδή η «Οικογένεια» φαίνεται να διανύει την τρίτη γενιά (τουλάχιστον από την εποχή του παππού ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) πολιτικών που διαφεντεύουν τη χώρα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θέλω να καταγράψω κάποιες σκέψεις μου και να παραθέσω δυό πολύ μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο τού Ιωάννη Ν. Παϊζη.
    Συγκεκριμένα, ο ως άνω γιατρός και αγωνιστής τής Εθνικής Αντίστασης στην Κρήτη

    “…έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Η Μάχη της Κρήτης: Τα Μετά την Μάχην- Η Αντίστασις», την κυκλοφορία του οποίου απαγόρευσε η οικογένεια Μητσοτάκη (για λόγους που αναλύονται παρακάτω), κι έτσι κυκλοφορούσε για δεκαετίες παράνομα στην Κρήτη, από χέρι σε χέρι. Στο βιβλίο αυτό αναφέρονται ονομαστικά και με λεπτομέρειες όσοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς ή επωφελήθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από την κατοχή…”

    Οφείλω να ομολογήσω δημόσια ότι δεν περίμενα ποτέ ότι ένας δεύτερος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ θα «πρωταγωνιστούσε» και πάλι στη δημόσια ζωή και ως Πρόεδρος τής Νου-Δούλας αλλά και ως Πρωθυπουργός. Με άλλα λόγια, ΔΕΝ φανταζόμουνα ότι θα κατάφερνε να κερδίσει τίς εσωκομματικές εκλογές, αλλά ούτε και ότι θα νικούσε στις βουλευτικές εκλογές τού 2019…
    Όπως αποδείχτηκε, όμως, ο «ΛΑΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ», ο άνθρωπος ο οποίος τον ΕΒΡΙΖΕ και τον ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΣΕ επί σειρά ετών ως προβεβλημένος βουλευτής-πολιτικάντης τού ΛΑΟΣ, τού εξασφάλισε την ηγεσία – εξού και ο «ΚΟΥΛΗΣ» τον αντάμειψε ορίζοντάς τον «Αντιπρόεδρο» (!!!).

    Κατά την άποψή μου, φαίνεται ότι ένα «αόρατο νήμα» ενώνει-συνδέει ΟΛΟΥΣ τούς ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ τών τελευταίων 80 τουλάχιστον ετών:

    Η συνεπέστατη “ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ” τους σε ΟΛΕΣ τίς εποχές και σε ΟΛΕΣ τίς καταστάσεις.

    Δυστυχώς, επειδή το βιβλίο με τίτλο «Η Μάχη της Κρήτης: Τα Μετά την Μάχην- Η Αντίστασις» που κυκλοφόρησε για λίγο το 1971, αλλά γρήγορα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ μετά από ενέργειες τής ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (όπως αναφέρθηκε και παραπάνω), είναι πολύ δύσκολο να εξευρεθεί, παραθέτω δύο αποσπάσματα τα οποία παραθέτω από το άρθρο στο “άγιο” διαδίκτυο με τίτλο «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;» (9 Οκτωβρίου 2010):

    – (σελ. 96) «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως σχεδόν μετά την επικράτηση των Γερμανών στην Κρήτη, φάνηκε ότι πολύ ευχερώς προσαρμόστηκε με την δημιουργηθείσα νέα κατάσταση, και σαν επιβεβαίωση τούτου εθεωρήθη η πρόσληψη της κόρης του Καίτης σχεδόν ευθύς αμέσως στην υπηρεσίαν των Γερμανών ως διερμηνέως όπου και παρέμεινε μέχρι τέλους της αποχωρήσεως των Γερμανών. Ο υιός του Κων. Μητσοτάκης, ο και ήδη θεωρούμενος εν δράσει πολιτικός, ήλθε στην Κρήτη, αν καλώς έχω σημειώσει, τον Οκτώβριον ή Νοέμβριο του 1941 και η δημιουργημένη οικογενειακή ατμόσφαιρα των καλών σχέσεων με τους Γερμανούς, φάνηκε ότι τον βόλευε στην προσαρμογή του με τη νέα κατάσταση. Ελέγετο ότι είχε λάβει το δίπλωμα της Νομικής του, και σαν γνώστης και της Γερμανικής γλώσσας, παρίστατο στα ψευδοστρατοδικεία που είχαν συσταθεί από τους Γερμανούς, σε λίγο καιρό μάλιστα οι Γερμανοί του παρεχώρησαν και αυτοκίνητο.»

    – (σελ. 97) «Μαζί μου σαν υπεύθυνου της αντιστάσεως του Νομού Χανίων, δεν ζήτησε ούτε είχε καμιά επαφή, και η δημιουργηθείσα εντύπωση περί το πρόσωπό του, την οποία συμμερίζομαι
    ανεπιφυλάκτως, ήτο ότι κράτησε από την αρχή καιροσκοπική θέση, μη πιστεύοντας στον σκληρό συμμαχικό αγώνα. Η όλη πολιτική τακτική του άλλως τε μέχρι σήμερον με τους μύριους επίμεμπτους πολιτικούς ελιγμούς του και τις μύριες υστερόβουλες πολιτικές εκδηλώσεις του, θα επεσφράγιζε άνετα σαν ορθή την αντίληψη της εποχής εκείνης […] Εδώ δύναμαι να μνημονεύσω σαν εκδήλωση χαρακτηριστική με το πρόσωπο του Κων. Μητσοτάκη το εξής περιστατικό. Όταν οι κομμουνιστές του Νομού Χανίων ζήτησαν να συμμετάσχουν στην αντιστασιακή οργάνωση μας και ορίστηκε συνάντηση μου με τον αρχηγό του Κ. Κ. Κρήτης Γαλάνη (Μανουσάκη), στη σπηλιά που είχε γίνει στο γκρεμισμένο μέγαρο Ανιτσάκη, βρήκα
    μαζί με το Γαλάνη και τους Κων. Μητσοτάκη… …ίσως γιατί είχε προηγηθεί έκπληξη και αγανάκτηση μου από πληροφορίες ότι στο σπίτι του Μητσοτάκη οι Γερμανοί έκαναν κάθε βράδυ πάρτυ διασκεδάσεως. Την πληροφορία αυτή είχεν αναφέρει στην οργάνωση μας ο Νικ. Λαμπαθάκης που από δική του πρωτοβουλία παρακολουθούσε το σπίτι του Μητσοτάκη, σαν μεμυημένος στην οργάνωση μας, και που έλεγε με ασυγκράτητη αγανάκτηση περίπου τα εξής-αν έλεγε την αλήθεια:
    ‘Δεν μπορώ πλειά, κάθε βράδυ έχουν πάρτυ στο σπίτι του Μητσοτάκη οι Γερμανοί και κουβαλούν γλυκά, ανθοδέσμες και τρόφιμα, θα τους ρίξω χειροβομβίδα να τους σκοτώσω όλους μαζί’».

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ: Η «Μητσοτάκειος προσαρμοστικότητα» είναι αέναη και απύθμενη.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η διαχρονική ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΙΑ τών ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ μάλλον αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο…

    ΥΓ 1. Παρακαλούνται όσες φίλες και φίλοι έχουν ιστορικές και πολιτικές ανησυχίες ή/και κατάγονται από την ΚΡΗΤΗ και ιδίως από την περιοχή τών ΧΑΝΙΩΝ να ψάξουν ή να ρωτήσουν για το συγκεκριμένο βιβλίο σε γνωστούς, συγγενείς και βιβλιοθήκες. ΔΕΝ είναι δυνατόν να έχουν «εξαφανιστεί» ή καεί ΟΛΑ τα αντίτυπα τού συγκεκριμένου βιβλίου. Θέλω, επίσης, να πιστεύω ότι σε πιο «στενούς» κύκλους τών Χανίων θα υπάρχουν και άλλα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που αναφέρονται στην ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ τής «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»…

    ΥΓ 2. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρώ ότι ο Ιστορικός τού μέλλοντος αλλά και τού παρόντος «ΟΦΕΙΛΕΙ» να μελετήσει το διαχρονικό «ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»…

  6. Μπογιας

    Δοσίλογοι από γρνοφσσκια

  7. Eleni

    Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί