Στο ΚΕΘΕΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ ο Πέτρος Ινιωτάκης

Με αναφορές στην τοπική παράδοση και τα ήθη μας- που έχουν υποχωρήσει λόγω της κυριαρχίας του καταναλωτικού τρόπου ζωή μας, με αναφορές στις αρχές της αλληλοβοήθειας και την αξία του συνόλου ολοκληρώθηκε η ουσιαστική κουβέντα που είχαν στο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗΣ-Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων-Θεραπευτική Κοινότητα Ενηλίκων στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, οι δημοτικές παρατάξεις “Συν+Πράξη Δημοτών” και “Άμεση Δημοκρατία”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και μέλη των δύο παρατάξεων, ενημερώθηκαν για τις δράσεις της δομής από τον Υπεύθυνο Προγράμματος Μιχάλη Σκουλά καθώς και τους γονείς, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η πρόληψη και η ολιστική προσέγγιση των θεραπευτικών προγραμμάτων είναι ο δρόμος για την απεξάρτηση ατόμων από παράνομες ουσίες, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια και διαδίκτυο. Τόσο η πρόληψη όσο και η αποθεραπεία βασίζονται στην εμπέδωση του αισθήματος του “ανήκειν”.

“Η τοπική κοινότητα, το δίκτυο του δήμου πρέπει να δημιουργεί το αίσθημα ότι υπάρχει χώρος για κάθε μέλος τους. Η παράδοσή μας, η γη, το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον, ο πολιτισμός μας, τα φυσικά και πολιτισμικά αγαθά δηλαδή είναι το δίκτυ ασφαλείας για όλους και τον καθέναν ξεχωριστά. Όσο τα διατηρούμε, τα εξελίσσουμε και τα αποδίδουμε στο σύνολο τόσο λιγότεροι από εμάς θα ταλαιπωρηθούν σε επικίνδυνες ατραπούς.” είπε εμφατικά ο κ. Ινιωτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί