Στο 4ο Γυμνάσιο ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ηρακλείου

Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Δ. Βρύσαλη, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου-4ου Λυκείου Ηρακλείου
Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Πετράκης Βαγγέλης, εκπαιδευτικός Β’βάθμιας εκπαίδευσης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται:

 


Στην συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς αναδείχθηκε έντονα η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο που στεγάζεται το συγκρότημα, γενικότερα η οικοδομοτεχνική του υποδομή. Όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης το κτήριο τόσο λόγω προβλημάτων στατικότητας όσο και λόγω έλλειψης συντήρησης είναι ακατάλληλο για χρήση από τους εκατοντάδες μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Πρόσφατα μάλιστα κινδύνεψαν από πτώση σοβάδων, εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης του κτηρίου.
Ο Δ.Βρύσαλης σημείωσε πως: «Είναι πιο οξυμένο από ποτέ το χρόνιο κτιριακό πρόβλημα του 4ου Γυμνάσιο και Λυκείου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και η σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση όσο και ο δήμος Ηρακλείου αποποιούνται των ευθυνών τους πετώντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλο για την καθυστέρηση των εργασιών.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, της τρέχουσας δημοτικής αρχής Ηράκλειου αλλά και των προηγούμενων για την κατάσταση και τις ελλείψεις στο θέμα της σχολικής στέγης στο Ηράκλειο. Η δημοτική αρχή δεν έχει δρομολογήσει σχεδόν κανένα πρόγραμμα και δεν έχει κανένα σχεδιασμό για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών. Εκατοντάδες μαθητές αναγκάζονται να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε ακατάλληλες αίθουσες.»
Επιπλέον, σημείωσε πως οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση όλα αυτά τα χρόνια έχουν στηρίζει τους αγώνες της σχολικής κοινότητας, έχουν αναδείξει τα αιτήματα τους στο δήμο Ηρακλείου.
Η παραπάνω κατάσταση, όπως τόνισε δεν οφείλεται απλά στην αδιαφορία ή την “ανικανότητα” των δημοτικών αρχών, τωρινών και περασμένων. Βασίζονται σε πολιτική τους επιλογή. Έργα για τη σχολική στέγη και για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων δεν είναι “επιλέξιμα” για τη δημοτική αρχή Ηρακλείου. Υλοποιεί κατά γράμμα τον σχεδιασμό κυβέρνησης – ΕΕ, όπως και η Περιφέρεια Κρήτης, στην ανάκαμψη των επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων, σε έργα που ευνοούν την κερδοφορία τους. Εκατομμύρια ευρώ από το ΠΔΕ και από ίδιους πόρους κατευθύνονται, για παράδειγμα με υπερβολικό ζήλο, στον εξωραϊσμό του κέντρου της πόλης, στη διαφήμιση που δραστηριοποιούνται μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, αφήνοντας στο περιθώριο τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.
Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – δημοτικής αρχής και να διεκδικήσουν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους, μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα των παιδιών να μορφώνονται σε κατάλληλους και ασφαλείς χώρους.
Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ αλλά και το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, γιατί το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί για να δυναμώσει η πάλη του λαού και να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως στέκεται και στο πλάι των μαθητών και σπουδαστών με το νέο αποτρόπαιο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος τόνισε πως: «Η ψήφος στο ΚΚΕ και στους αγωνιστές που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ψήφος στήριξης στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί