Αυτή είναι η εταιρία που αναλαμβάνει ως τεχνικός σύμβουλος τον διπλό διαγωνισμό του ΒΟΑΚ

Η ΔΡΟΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΕΠΕ είναι η εταιρεία που επικράτησε στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε το Υπουργείο Υποδομών την ανάθεση Σύμβασης παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, για την υποβοήθησή των δύο παράλληλων διαγωνισμών που τρέχουν για τον Αυτοκινητόδρομο του ΒΟΑΚ.

Με έκπτωση που έφτασε το 45,50% μειοδότησαν έναντι της ΝΑΜΑ που έδωσε έκπτωση 31% στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019 ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.

Το αρχικό κόστος ανέρχεται σε 496.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 400.000 ευρώ). Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε τριάντα μήνες ή με την επίτευξη της Ημερομηνίας Έναρξης της Σύμβασης Παραχώρησης και της Σύμβασης Σ.Δ.Ι.Τ., όποιο επιτευχθεί πρώτο.

Οι δύο διαγωνισμοί του ΒΟΑΚ, ξεκίνησαν στις 18 Οκτωβρίου 2018 με την εκδήλωση ενδιαφέροντος και πριν από λίγες ημέρες πέρασαν τα 5+5 σχήματα (των δύο διαγωνισμών) στη δεύτερη φάση στην οποία έχει οριστικοποιηθεί ο βασικός σχεδιασμός. Στην τρίτη και τελική φάση έχουμε την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από όπου θα προκύψουν οι ανάδοχοι στους δύο διαγωνισμούς οι οποίοι είναι:

1.Σύμβαση Παραχώρηση του έργου “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) στο Τμήμα Χανιά – Ηράκλειο-Χερσόνησος και

2.Διεθνής Διαγωνισμός με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και
Ιδιωτικού Τομέα του έργου «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, και Συντήρηση του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη, με Σ.Δ.Ι.Τ.».

Τα έργα περιλαμβάνουν κατασκευή κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρικό προστατευτικό στηθαίο. Θα κατασκευαστούν 50 ανισόπεδοι κόμβοι, 8 νέες σήραγγες και 40 νέες γέφυρες. Αν και κατά βάση ο ΒΟΑΚ θα ακολουθεί την χάραξη της υφιστάμενης εθνικής οδού, προβλέπονται νέες χαράξεις στα τμήματα Καλάμι-Καλύβες, Βρύσες-Πετρές-Ατσιπόπουλο, περιοχή Σισών, Αγία Πελαγία-Παλαιόκαστρο και Ταρμαράς-Σεληνάρι.

Να θυμίσουμε ότι καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου ανέλαβε η «ΛΑΜΔΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Α.Ε.» Ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα είναι εκείνος που θα ασχοληθεί με την χρηματοδότηση του έργου, τη συμμετοχή του Δημοσίου και το τελικό μείγμα που θα προκύψει από τις μελέτες. Μέρος του ποσού αναμένεται να βρεθεί από την ΕΤΕπ, από το επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027 ενώ πολύ πιθανό είναι να διερευνηθεί η πιθανότητα να χρηματοδοτηθεί μέσω του EFSI (γνωστότερου στην Ελλάδα ως Πακέτου Γιουνκέρ).

Νίκος Καραγιάννης – ypodomes.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί