Προγραμματική σύμβαση Δήμου Μαλεβιζίου και Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης Δήμου Μαλεβιζίου και Τ.Ε.Ι. Κρήτης προχώρησαν ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης και ο Πρύτανης Νικόλαος Κατσαράκης.

Σε συνάντηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη με τον Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη και τον Καθηγητή Φώτη Μαυροματάκη, συζητήθηκαν διεξοδικά όλες οι λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης. Η έμπειρη ομάδα έργου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες για την ολιστική και ολοκληρωμένη επιστημονικά εικόνα του αποτυπώματος και της αντίστοιχης συμπεριφοράς των σχολικών μονάδων έτσι ώστε να προκύψουν συγκεκριμένες δράσεις ολοκληρωμένης αναβάθμισής τους με έργα που θα συμβάλλουν στην πρωτοπόρα σχολική αρχιτεκτονική προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, θα συνδράμει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε θέματα ανάπτυξης, βελτίωσης, εμπλουτισμού, επιλεγμένων εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου όπως για παράδειγμα στην επέκταση του Λυκείου Γαζίου με την κατασκευή 8 νέων αιθουσών και την κατασκευή κλειστού πολυχώρου, γυμναστηρίου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο, 400 τετραγωνικών μέτρων.

Στόχος της νέας συνεργασίας των δυο φορέων, είναι η επιστημονική διερεύνηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, η διάγνωση αιτιών πιθανής ενεργειακής απόκλισης και η συμβολή των κλιματολογικών συνθηκών εντός των κτηρίων στο εκπαιδευτικό έργο και την απόδοση εκπαιδευτικών και μαθητών. Δήμος Μαλεβιζίου και Τ.Ε.Ι. Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους και με αυτή την προγραμματική σύμβαση πραγματοποίησης των απαραίτητων ενεργειών, «οδηγούνται» στην κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων για χρηματοδότηση και υλοποίηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί