Καταγγελία της Λαικής Συσπείρωσης του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων για χρήση ζιζανιοκτόνων φυτοφαρμάκων σε παιδική χαρά των Αγίων Παρασκιών

Αναλυτικά η καταγγελία, για όχημα του Δήμου που μετέφερε βυτίο και ψεκαστική αντλία:

Σήμερα, Τετάρτη 13 Μάρτη, στις 10 πμ, συνεργείο του Δήμου αποτελούμενο από όχημα που μετέφερε βυτίο και ψεκαστική αντλία, με 3 εργαζόμενους, βρέθηκε στην κοινότητα των Αγίων Παρασκιών, όπου στο χώρο παιδικής χαράς ψέκασε τα αγριόχορτα με ζιζανιοκτόνο φυτοφάρμακο. Στις διαμαρτυρίες παρευρισκομένων κατοίκων οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι ο ψεκασμός γίνεται «με εντολή του τοπικού συμβουλίου» και ότι «το φυτοφάρμακο είναι οικολογικό». Αμέσως μετά από διαμαρτυρία προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου Δημάρχου Μανώλη Καρκαβάτσου, ο χώρος της παιδικής χαράς σφραγίστηκε από συνεργείο του Δήμου με κορδέλες και επιγραφές απαγόρευσης εισόδου για δέκα ημέρες, ενώ τα χόρτα κόπηκαν και απομακρύνθηκαν.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αρχανών – Αστερουσίων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή και τo συμβούλιο της τοπικής κοινότητας για τη χρήση ζιζανιοκτόνων φυτοφαρμάκων σε κατοικημένη περιοχή, και μάλιστα σε χώρο παιδικής χαράς, με άγνωστους κινδύνους για την υγεία μικρών παιδιών, τα οποία θα κατέκλυζαν την παιδική χαρά λίγη ώρα μετά τον ψεκασμό. Ερωτήματα προκαλεί η αντίδραση της δημοτικής αρχής να αποκλείσει τον χώρο, σχετικά με την επικινδυνότητα των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους του συνεργείου.

Ζητάμε να διερευνηθεί η υπόθεση, καθώς και να σταματήσει αυτή η πρακτική, με άγνωστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, μέσα από την οποία αναδεικνύεται το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου και οι συνθήκες εργασίας, στα οποία προτάσσουμε την ανάγκη προσλήψεων επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού, με ταυτόχρονη διασφάλιση όλων των προδιαγραφών και κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί