“Τα παιδιά παίζουν για τα παιδιά”- Απόψε η συναυλία της Συμφωνικής Νέων Κρήτης

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει συναυλία με τίτλο «τα παιδιά παίζουν για τα παιδιά», σήμερα Κυριακή 10/3/2019 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου θα παρουσιάσει στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας, τα συμφωνικά έργα

«Το Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint – Saens

«Τη Συμφωνία των παιχνιδιών» του L. Mozart και

«Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» του Johann Strauss.

Την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης διευθύνει η ταλαντούχα Safira Anzous Ramos και συμπράττουν μετά από ακρόαση ως σολίστες οι σπουδαστές του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης,  ο ταλαντούχος Γιάννης Μπουφίδης και η Ροδάνθη Δασκαλάκη, αριστούχος διπλωματούχος πιανίστα με Α΄ Βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Και οι δύο είναι μαθητές της διακεκριμένης καθηγήτριας του Σύγχρονου Ωδείου, Πατρίσια Αρένας, στην οποία οφείλεται η διδασκαλία και η επιμέλεια της προετοιμασίας τους.

Αφήγηση Ευαγγελία Ορφανουδάκη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΦΙΔΗΣ

Για τη δημοσίευση της φωτογραφίας είναι σύμφωνοι οι γονείς του Γιάννη

Ο Γιάννης Μπουφίδης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 2007. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 ετών με καθηγήτρια τη διακεκριμένη πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγό Patricia Arenas. Είναι υπό κατάταξη σπουδαστής για την Ανωτέρα Τάξη της Σχολής Πιάνου του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης, όπου παρακολουθεί ακόμη μαθήματα θεωρίας και μουσικής δωματίου με καθηγητές την Ελπίδα Τσιραμπίδου, τον Γιάννη Λυγεράκη και την Αναστασία Παπαναστασίου.

Έχει πάρει μέρος σε masterclasses πιάνου με τη διεθνούς φήμης πιανίστα Αλεξία Μουζά, καθώς και με τη διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου στο Royal College of Music of London Yekaterina Lebedeva. Το 2017 έλαβε μέρος στο διεθνές σεμινάριο Musical Odyssey και το 2018 στο σεμινάριο πιάνου στα πλαίσια του φεστιβάλ International Kalamata Music Days με καθηγήτρια την Αλεξία Μουζά.

Λαμβάνει μέρος στις εκδηλώσεις του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης και αποτελεί ενεργό μέλος της παιδικής και της νεανικής χορωδίας του Ωδείου τις οποίες συνοδεύει και ως πιανίστας. Συμμετείχε μετά από πρόσκληση του Ωδείου του Δήμου Ηρακλείου, στη συναυλία – παρουσίαση με θέμα «Βαδίζοντας στα Μονοπάτια του J. S. Bach». Έχει παρουσιάσει ως σολίστ με ορχήστρα δωματίου το Piano Concerto in D major του Joseph Haydn. Το 2017 παρουσίασε τη σουίτα του Claude Debussy Children’s Corner, μετά από πρόσκληση, στο Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου.

ΡΟΔΑΝΘΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

H Ροδάνθη Δασκαλάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Από ηλικία 7 ετών ασχολείται με τη μουσική σπουδάζοντας αρχικά στο Ωδείο Ηρακλείου «Μουσικός Σύλλογος Απόλλων» στην τάξη πιάνου της Ρίκας Δεληγιαννάκη και απέκτησε το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με βαθμό άριστα. Συνέχισε τις σπουδές πιάνου και Μουσικής Δωματίου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας Αθηνών με καθηγητές τη Μερόπη Κολλάρου και τον Σωκράτη Άνθη αντίστοιχα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές πιάνου στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης με καθηγήτρια την Πατρίσια Αρένας αποκτώντας το δίπλωμα πιάνου με τον βαθμό άριστα παμψηφεί ενώ της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο και το χρυσό μετάλλιο από το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κέρδισε σε ηλικία 13 ετών το Τρίτο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου που διοργάνωσε η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων (Χ.Ο.Ν.), ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο ΠΑΛΛΑΣ στην Αθήνα.

Συμμετείχε ως ενεργό μέλος στην Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Τσαγκαράκη.

Έχει λάβει μέρος σε masterclasses πιάνου μεταξύ άλλων με την αείμνηστη Αλίκη Βατικιώτη και τη διεθνούς φήμης σολίστ Αλεξία Μουζά.

Ήταν μέλος της ορχήστρας (πιάνο) για την παράσταση της όπερας «το Μαγικό Βιολί» του Νίκου Ξανθούλη και της Μαριβίτας Γραμματικάκη που παρουσίσε το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης στις 13/7/2015 στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις.

Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ στην Κρήτη ( Σύγχρονης Διαβίωσης) και έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου στην Κρήτη (Βασιλική του Αγίου Μάρκου) καθώς και ρεσιτάλ πιάνου με έργα για τέσσερα χέρια με την διακεκριμένη πιανίστα Πατρίσια Αρένας.

Κατοικεί στο Ηράκλειο όπου ασκεί τη δικηγορία και ασχολείται ενεργά με τη μουσική.

Διδάσκει πιάνο στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης από το Σεπτέμβριο του 2016.

 

Ζαφείρα Αντζούς Ράμος

Η Ζαφείρα Αντζούς-Ράμος γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1992 και αποφοίτησε από το Conservatorio de Getafe με Άριστα και Πρώτο Βραβείο στο Πιάνο και στη Μουσική Δωματίου. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές της σπουδές με υποτροφία στο Royal Northern College of Music. Η Ζαφείρα μένει στην Αθήνα από το 2015 όπου έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πιάνο, στο Ωδείο Αθηνών, με καθηγητή τον Θοδωρή Τζοβανάκη. Σπουδάζει επίσης βιόλα με καθηγητή τον Αντώνη Μανιά ενώ παράλληλα, μελετάει διεύθυνση ορχήστρας με τον Μίλτο Λογιάδη. Η Ζαφείρα διδάσκει βιόλα σε πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Σκαραμαγκά. Ως μαέστρος, έχει εμφανιστεί με ορχήστρες στην Ισπανία, Αγγλία, Ελλάδα, Χιλή, Αργεντινή και στο Μεξικό. Είναι επίσης μέλος του ‘The Global Leaders Program’, ενός οργανισμού της ΥΟΑ-Orchestra of the Americas ο οποίος συνεργάζεται με προγράμματα που επιδιώκουν την κοινωνική αλλαγή μέσω της μουσικής, σε διάφορα μέρη του κόσμου. Από το 2018, η Ζαφείρα είναι η Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Μαέστρος της El Sistema Greece Youth Orchestra.

 

Ευαγγελία Ορφανουδάκη

Η Ευαγγελία Ορφανουδάκη κατάγεται από το Ρέθυμνο και κατοικεί στο Ηράκλειο. Έχει σπουδάσει παιδαγωγικά (προσχολική και ειδική αγωγή) κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε διάφορα αντικείμενα όπως μουσικοκινητική, θεατρικό παιχνίδι, νοηματική, σύστημα braille, θέατρο, τραγούδι.

Τα τελευταία χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει θεματικές παραστάσεις αφήγησης συνοδεία ζωντανής μουσικής (τα Πλουμιστά Παραμύθια) συνεργαζόμενη με χώρους όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, βιβλιοπωλεία, σχολεία, συλλόγους κ.ά.

 

επιμέλεια κειμένου- φωτογραφιών: Ζωή Παπαδάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί