Μεγάλο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στην ημερίδα για τις μονογονεϊκές οικογένειες

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου η ημερίδα με θέμα «Μόνος γονέας…Και μετά τι;» από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τα  Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Τάλως, Δειλινά, Θέρισσος) του Δήμου Ηρακλείου στο χώρο του ΚΕΚΟΙΦΑ-ΑΠΗ στην περιοχή «Τάλως».

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των κατοίκων τις ευρύτερης περιοχής ήταν μεγάλο και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ειδικούς για θέματα που αφορούν τις μονογονεϊκές οικογένειες. Έγινε παρουσίαση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου όλοι να γνωρίζουν πως μπορούν να βοηθηθούν και από πού.  Στην ημερίδα έγιναν ομιλίες για το διαζύγιο και τις επιπτώσεις του, ενώ έγινε αναφορά και στο νομοθετικό πλαίσιο αλλά και στα επιδόματα αναφορικά με τις μονογονεϊκές οικογένειες. Τις ομιλίες έκαναν η Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Ειρήνη Δρακούλη, η δικηγόρος Θεονύμφη Μπέρκη, ο Προϊστάμενος Τμήματος Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου Δήμου Ηρακλείου Αντώνης Πασπαλιάρης και ο Ψυχολόγος Ιωάννης Τζουανάκης.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη κατά τη διάρκεια της ημερίδας επεσήμανε μεταξύ άλλων «την αναγκαιότητα στήριξης αλλά και ενημέρωσης των μονογονεϊκών οικογενειών, που σύμφωνα με τα στοιχεία, παρουσιάζουν αυξητική τάση. Οι γονείς εκείνοι που μεγαλώνουν μόνοι τους τα παιδιά τους καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα πολλαπλό και απαιτητικό ρόλο και οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους. Ο Δήμος Ηρακλείου διαθέτει ένα οργανωμένο δίκτυο Κοινωνικών Υπηρεσιών όπου μπορούν να απευθυνθούν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί