Κρήτη: Ασυνείδητοι σκόρπισαν πάλι τον θάνατο…

Εννέα σκύλοι εντοπίστηκαν νεκροί από φόλες και άλλοι τόσοι -τουλάχιστον-  αγνοούνται στην περιοχή του νοσοκομείου Χανίων ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των αδέσποτων γατιών που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Από τη μανία του δράστη δε γλύτωσαν τα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα,αφού έριξαν δηλητήρια και σε αυλές σπιτιών.

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού κάθε χρόνο υπάρχουν περιστατικά μαζικών δηλητηριάσεων στην περιοχή.

Οι κάτοικοι πήγαν στην αστυνομία και κατέθεσαν καταγγελία ώστε να ερευνηθεί η περιοχή και να αξιοποιηθούν τυχόν κάμερες από τα γύρω σπίτια.

Τι φταίει όμως τελικά για αυτό το αποτρόπαιο φαινόμενο;

Σίγουρα δε φταίει το φυσικό περιβάλλον,αφού το δηλητήριο δεν είναι αυτοφυές στη φύση,αλλά το σκορπίζει ανθρώπινο χέρι και αποτελεί αγαπημένο σπορ των Ελλήνων σε όλη την επικράτεια.

Αυτοί που ισχυρίζονται ότι φταίει η μη ύπαρξη κυνοκομείων ας αναλογιστούν ότι και σε περιοχές που υπάρχουν κυνοκομεία,όπως στο Ηράκλειο,  τα φαινόμενα δηλητηρίασης είναι καθημερινά.

η μοίρα έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι για τη Μαυρούλα,αφού σήμερα θα πήγαινε στη νέα της οικογένεια,οι φιλόζωοι είχαν βρει υιοθεσία.

Φταίει η φοβία και το μίσος για τα ζώα γενικότερα,γιατί δε μπορούμε να φανταστούμε ποιον μπορούσαν να βλάψουν οι αδέσποτες γατούλες στους κάδους.

Μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι κηδεμόνες που αφήνουν τα ζώα τους να κυκλοφορούν χωρίς επίβλεψη.

τυχερός στην ατυχία του ο Βlack Jack,αφού μετά από προσπάθειες ημερών ώστε να μεταφερθεί στον κτηνίατρο για να αφαιρεθεί το σύρμα που του έκοψε το λαιμό,οι φιλόζωοι κατάφεραν να τον πιάσουν λίγες ώρες πριν σκορπίσουν τα δηλητήρια

Φταίνε όλοι οι ασυνείδητοι που εγκαταλείπουν τα ζώα τους και τα κουτάβια από τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες των ζώων τους.

Φταίνε οι δήμοι που δεν έχουν συστηματικά προγράμματα στείρωσης,

Φταίει το έλλειμμα της φιλοζωικής μας κουλτούρας και γενικότερα της παιδείας μας….

Φταίει η αδιαφορία κάποιων που ξέρουν αλλά δεν καταγγέλουν…

Φταίει πάνω από όλα η αναλγησία των δραστών που -εκτός από την μαζική εξόντωση των ζώων-θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και ζωές αθώων ανθρώπων,όπως το πρόσφατο περιστατικό με το τρίχρονο παιδάκι στο Αγρίνιο.

Αυτά που δε φταίνε είναι τα ζώα,που όμως είναι τα μοναδικά θύματα της ανθρώπινης παράνοιας στις ανθρωποκεντρικές κοινωνίες που ζούμε….

Και για αυτό το έγκλημα δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία…

Δείτε το ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης:

 

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η προστασία των ζώων”, animalscare.gr
Βίντεο: Νέα Τηλεόραση Κρήτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί