Διαγράφηκε και παραιτήθηκε ο Θ. Παπαχριστόπουλος – Διαλύθηκε η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Κατατέθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής η διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, μία κίνηση που είχε προαναγγείλει ο Πάνος Καμμένος πως θα κάνει μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στη Βουλή. Ο βουλευτής παραιτήθηκε στη συνέχεια.

Τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ σηματοδοτεί η διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από αυτήν.

Η επιστολή διαγραφής του βουλευτή, την οποία είχε προαναγγείλει από το βήμα της ολομέλειας ο Πάνος Καμμένος, απεστάλη από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και σύμφωνα με αυτήν, από σήμερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Η διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, σηματοδοτεί και την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι πλέον μένει με τέσσερις βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές με τους ΑΝΕΛ – και τον Αριστείδη Φωκά, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, είχε στη συνέχεια ανεξαρτητοποιηθεί, και πρόσφατα είχε προσχωρήσει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτεί ένα κόμμα με πέντε βουλευτές που εξελέγησαν στις γενικές εκλογές με το ψηφοδέλτιό του. Ως εκ τούτου, οι ΑΝΕΛ δεν έχουν πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, αφού ο ένας εκ των πέντε βουλευτών δεν έχει εκλεγεί το κόμμα αυτό.

Κατόπιν της διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όλοι οι βουλευτές τους θεωρούνται από σήμερα ανεξάρτητοι βουλευτές.

«Θύμα φανατισμού» δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος μίλησε νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για το «Πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ», και περιέγραψε με τον εξής τρόπο τις επιθέσεις που βιώνει:

«Είμαι στο μάτι του κυκλώνα εδώ και καιρό. Έχω ακούσει τα χίλια μύρια. Χαρακτηρισμούς όπως «τυχοδιώκτης», «ανήθικος», «ενοκιαζόμενο», «μαριονέτα», «πρόθυμος», «πολιτικός γυρολόγος» και άλλα πολλά. Ποιο ήταν το έγκλημα το δικό μου και άλλων 5 συναδέλφων; Είπαμε «ναι» στην εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Εγώ είπα ποτέ δεν θα συνεργήσω αυτή η κυβέρνηση να πέσει. Στείλαμε δήλωση μετά για τις ονομαστικές. Ακούσαμε απίστευτες φραστικές βιαιότητες. Τι κάναμε; Θυμηθείτε τι έγινε στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ. Ευτελίστηκε η Βουλή, η Ολομέλειά της και το αποτέλεσμα ήταν να ψηφίσουν υπέρ 153 βουλευτές. Αυτό θα γίνεται κάθε φορά; Όχι. Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε το εξής: Να στείλουμε επιστολή και να δηλώνουμε ότι θέλουμε η ψήφος μας να προσμετράται με τη συμπολίτευση. Ποιο ήταν το έγκλημα μας; Εγώ εδώ και 24 χρόνια έχω αρθρογραφήσει για τη σύνθετη ονομασία. Ποια είναι η εκτροπή;».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δεν έκρυψε την πικρία του για βουλευτές που στράφηκαν εναντίον του, φωτογραφίζοντας, ιδίως, τον Αριστείδη Φωκά και τον Κώστα Κατσίκη, αν και δεν τους κατονόμασε.

«Η στάση μου, θέμα του κόμματός μου μπορεί να ήταν. Θέμα προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το αν και το πώς θα αντιμετώπιζε βουλευτές με διαφορετική γνώμη. Δεν έχει καμία σχέση με εκτροπή. Ειδικά για εμένα που ήμουν γραμματέας της ΚΟ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Έμεινα στο κόμμα ως την τελευταία στιγμή. Ούτε καν ανεξαρτητοποιήθηκα. Δεν κάνω κριτική σε κάποιον που αλλάζει κόμμα, αλλά έχω δεχθεί απίστευτο πόλεμο, άδικο πόλεμο γιατί είχα μια συνεπή συμπεριφορά που έχω εκφράσει εδώ και 11 μήνες», ανέφερε ο βουλευτής.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε «θύμα του φανατισμού» που καλλιεργείται και σημείωσε ότι είναι κρίμα που μόνο δύο-τρεις πολιτικοί, ο κ. Δένδιας, η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Κακλαμάνης, πήραν αποστάσεις από αυτόν το φανατισμό. «Εγώ ανέβηκα στα κεραμίδια όταν χτύπησαν τον Κωστή Χατζηδάκη στο Σύνταγμα, ανέβηκα στα κεραμίδια όταν απειλήθηκε ο Νίκος Δένδιας στην αίθουσα, με φραστικό προπηλακισμό και φυσική βία. Πιστεύω σε αυτά πρέπει να ομονοούμε», τόνισε.

Left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί