Τα Επιμελητήρια Κρήτης για το μεταφορικό ισοδύναμο

Μερική, μόνο, ικανοποίηση προκαλεί στα Επιμελητήρια της Κρήτης η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να ενταχθεί στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου ΜΟΝΟ το κόστος μεταφοράς παραγομένων προϊόντων της έως τα χερσαία λιμάνια.

Με την απόφαση αυτή δεν ικανοποιείται το δίκαιο αίτημα των επιχειρήσεων και των κατοίκων της Κρήτης για ίση μεταχείριση όλων των νησιωτικών περιοχών της χώρας.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια καταρχήν θετική εξέλιξη, ύστερα και από μετά την πρόσφατη συνάντηση των Προέδρων και εκπροσώπων των Επιμελητηρίων της Κρήτης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. Ωστόσο, τονίζουν οι Πρόεδροι των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, «δεν συμφωνούμε με τη μερική ένταξη και ζητούμε να ισχύσει το μέτρο για όλα τα προϊόντα που διακινούνται από και προς την Κρήτη, όπως ισχύει για τα υπόλοιπα νησιά της Χώρας».

Εξάλλου, ήδη εκπονείται από τα Επιμελητήρια της Κρήτης και το προσεχές διάστημα, ολοκληρώνεται η μελέτη, με τη συγκέντρωση στοιχείων, που θα αποδεικνύει την ανάγκη επέκτασης του μέτρου και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων. Η μελέτη θα κατατεθεί στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, όπως είχε συμφωνηθεί στη σχετική συνάντηση.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος των τεσσάρων Επιμελητηρίων παραμένει να ισχύσει άμεσα και για την Κρήτη το σύνολο των ρυθμίσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο που ισχύουν για τις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές της χώρας και για το σκοπό αυτό θα συνεχιστούν οι άοκνες προσπάθειες των Επιμελητηρίων και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Κρήτης μέχρι την τελική τους δικαίωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί