Οι ομογενείς του Στρασβούργου εόρτασαν τους Τρεις Ιεράρχες

Πανηγύρισε σήμερα το πρωί ο Ιερός Ναός των Τριών Ιεραρχών Στρασβούργου με πλήθος κόσμου να κατακλύζει το ναό από νωρίς το πρωί. Χθες το απόγευμα ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο κοντινό χωριό Bischwiller, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου, όπου μετέβησαν επίσης και Έλληνες του Στρασβούργου. Ο εν λόγω Ιερός Ναός εδωρήθη στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας από την Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή Στρασβούργου.

Σήμερα το πρωί ετελέσθη η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό των Τριών Ιεραρχών. Χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συμπαραστατούμενος υπό του Προϊσταμένου του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Φιλιώτη και του Προϊσταμένου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Ενορίας Στρασβούργου Πρωτοπρεσβυτέρου Georgi Georgiev. Ο Επίσκοπος Μελιτηνής ομίλησε για το έργο των Τριών Ιεραρχών και μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Κυπριακής και της Ελληνικής Πρεσβείας, καθώς και της Ρωμαιοκαθολικής και της Προτεσταντικής Εκκλησίας της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί