Έρχονται προσλήψεις στο Λιμενικό

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για τις προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν μέχρι την αποφοίτηση των σπουδαστών που θα εισαχθούν για πρώτη φορά το 2019 στις παραγωγικές σχολές με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης από την Πάτρα όπου βρέθηκε και όπως διευκρίνισε ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί «με εγγυήσεις διαφάνειας και με την παρουσία του ΑΣΕΠ».

Ο Φώτης Κουβέλης απευθυνόμενος στα στελέχη του Λιμεναρχείου Πάτρας τόνισε ότι «οι σύνθετες δραστηριότητες του λιμανιού της πόλης και η γεωγραφική του θέση, σας δημιουργούν αυξημένες υποχρεώσεις προκειμένου να εφαρμόζεται η νομιμότητα στα πολλαπλά επίπεδα, που είναι είτε η προστασία του ανθρώπου είτε η ναυτεργασία είτε η προστασία του περιβάλλοντος και του ευρύτερου περιβάλλοντος στη θάλασσα, για την οποία έχετε αρμοδιότητα».

Στη συνέχεια τους επισήμανε πως γνωρίζει τα προβλήματά τους, αναφορικά με την μισθολογική τους κατάσταση, καθώς οι αποδοχές τους έχουν καθηλωθεί, λόγω της οκτάχρονης διάρκειας της μνημονιακής περιόδου.

Ωστόσο τους είπε πως «σήμερα υπάρχει η ελπίδα όσο και η βεβαιότητα ότι έχει αλλάξει σελίδα η χώρα, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με προσεκτικά βήματα, προκειμένου να επουλώσουμε πληγές και βεβαίως να κερδίσουμε χαμένο έδαφος είτε αυτό αφορά στους Έλληνες πολίτες -ανάμεσα σε αυτούς και εσείς- είτε αφορά στα συνολικότερα ζητήματα της οικονομίας».

 

efsyn

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί