Φυλάκιση 10 μηνών σε κτηνοτρόφο που δηλητηρίασε κυνηγόσκυλο

Απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη η έφεση που άσκησε στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, 47χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος κατηγορείται ότι τοποθέτησε ισχυρό δηλητήριο μέσα σε δασική περιοχή κοντά στ’ Απόλλωνα, προκαλώντας έτσι το θάνατο σε ένα κυνηγόσκυλο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της πρωτόδικης ποινής των 12 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή και του χρηματικού προστίμου ύψους 5000 ευρώ που του είχε επιβληθεί τον Οκτώβριο του 2017 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από πέντε χρόνια και ο κτηνοτρόφος είχε συλληφθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2014 από προσωπικό της Θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δηλητηρίαση ζώου συντροφιάς με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 47χρονος τοποθετούσε ισχυρές δόσεις του απαγορευμένου φυτοφαρμάκου ΛΑΝΕΪΤ μέσα σε ψόφια κατσίκια, προκειμένου να σκοτώσει όπως ισχυρίστηκε αλεπούδες που του είχαν ρημάξει το κοπάδι του. Ωστόσο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνει το  κυνηγόσκυλο 49χρονου.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου προσέφυγε στη δικαιοσύνη και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου) εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο κ. Δημήτρη Βερβέρη, ενώ την υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 47χρονο κτηνοτρόφο για την κατηγορία της δηλητηρίασης του ζώου και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ, ενώ έπαυσε εφ’ όρου με το νέο νόμο (4411/2016) η ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου. Επίσης με την ίδια απόφαση το δικαστήριο είχε διατάξει τη δήμευση του όπλου του κτηνοτρόφου, ο οποίος άσκησε έφεση και η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί προχθές και σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο δεν εμφανίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων και έτσι η έφεση του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Ροδιακή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί