Χριστούγεννα με χιόνια στα ορεινά της Κρήτης (βίντεο)

Αρκετά ήπιος θα είναι ο καιρός και σήμερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, με νοτιάδες και κάποιες λίγες τοπικές βροχές.

Όμως από την Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων, ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει μεταβολή, από τα δυτικά, με αύξηση νεφώσεων, τοπικές βροχές σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες ως το βράδυ θα επεκταθούν ως και τη Θράκη.

Τις νυχτερινές ώρες της παραμονής Χριστουγέννων, ένα ψυχρό βαρομετρικό θα περάσει από τα βόρεια στη χώρα μας φέρνοντας ξημερώματα Χριστουγέννων κάποιες χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία και σε πιο χαμηλά υψόμετρα ως 600 μέτρα.

Ανήμερα Χριστουγέννων, και όσο η ώρα περνά οι χιονοπτώσεις θα μετατοπιστούν πιο νότια και είναι τοπικές και μικρής διάρκειας και σε περιοχές με πιο χαμηλό υψόμετρο.

Σποράδες, Εύβοια, Βοιωτία και ορεινή – ημιορεινή Αττική, καθώς και ορεινή – ημιορεινή Κρήτη δίνουν σοβαρή υποψηφιότητα να ντυθούν στα λευκά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, με τον Σ. Αρναούτογλου να κάνει λόγο για «μπόρες χιονιού και στην Αττική».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί