Πολιτικά ρουσφέτια και ιερές μπίζνες στο Ηράκλειο: Στο άψε σβήσε το “εργαστήριο γευμάτων για απόρους” κόστους σχεδόν 1 εκ. €! (φωτο)

Θυμάστε την υπόθεση με τις “ευεργεσίες” εκατομμυρίων ευρώ από το πολιτικό σύστημα της χρεοκοπίας προς την Εκκλησία της Κρήτης και μητροπόλεις της και τους “χορηγούς” Αρναουτάκη, Κεγκέρογλου, Βενιζέλο; Ειδικά την πιο πρόσφατη περίπτωση της χορήγησης 300.000 ευρώ με υπογραφή περιφερειάρχη Κρήτης ώστε να επεκταθεί το εργαστήριο παρασκευής γευμάτων για τους άπορους της μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, και να φτάσει τις 900.000 ευρώ;

Δείτε: Οι… “ευεργεσίες” εκατομμυρίων στην Εκκλησία Κρήτης και οι “χορηγοί” Αρναουτάκης, Βενιζέλος και Κεγκέρογλου (έγγραφα- φωτο)

Ε, δεν πρόλαβε να περάσει μήνας από την τελευταία υπογραφή του περιφερειάρχη και τα χρήματα δόθηκαν, το έργο θεμελιώθηκε και ξεκίνησε, με δόξα και τιμή! Βλέπετε έχει και εκλογές ο περιφερειάρχης και πρέπει να είναι υπαρκτό το έργο – χάρισμα προς την Εκκλησία για να τον θυμούνται κι από άμβωνος στις κρίσιμες προεκλογικές ώρες…

Να θυμίσουμε τί είναι αυτό το έργο που θα φτάσει σχεδόν το 1 εκατομμύριο ευρώ (με τον ΦΠΑ θα το ξεπεράσει);

Τα γεύματα της μητρόπολης Αρκαλοχωρίου

Η μητρόπολη Αρκαλοχωρίου χρηματοδοτείται για δεύτερη φορά, με ένα συνολικά ποσό 900.000 ευρώ, για να δημιουργήσει ένα εργαστήριο για την παρασκευή γευμάτων για τους άπορους της περιοχής. Το αρχικό κτίριο, πάνω από 100 τετραγωνικά στο Αρκαλοχώρι, χρηματοδοτήθηκε με 600.000 ευρώ, και τώρα, με νέα απόφαση της περιφέρειας και υπογραφή του περιφερειάρχη Κρήτης, χορηγούνται άλλες 300.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει η επέκταση της αίθουσας!

Βέβαια δεν έχουμε μάθει ποτέ πόσοι άνθρωποι σιτίζονται σε μια περιοχή όπως το Αρκαλοχώρι, ώστε να απαιτούνται συνολικά 900.000 ευρώ για την κατασκευή ενός χώρου όπου παρασκευάζεται το φαγητό. Για παράδειγμα, στην Αγία Τριάδα της πόλης του Ηρακλείου, όπου υπάρχει εδώ και δεκαετίες ο πιο γνωστός χώρος σίτισης απόρων, μάλλον τα χρήματα που δόθηκαν για τη δημιουργία του (και για τη φιλοξενία απόρων) είναι υποπολλαπλάσια…

Η αρχική αίθουσα για την παρασκευή των γευμάτων ήδη υπάρχει. Στις αρχές Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο μητροπολίτης Ανδρέας, ανακοίνωσαν την επέκταση του χώρου, που θα κοστίσει άλλες 300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει ένα ακόμα περίεργο, καθώς η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε και ανακοινώθηκε… δυο φορές!

Η πρώτη ήταν στις 3 Νοεμβρίου 2017 και η δεύτερη πριν από ένα μήνα, στις 5 Οκτωβρίου 2018. Ίσως αυτή η … θριαμβευτική υπενθύμιση της χρηματοδότησης (με πανομοιότυπες φωτογραφίες), εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς που σχετίζονται με τις επερχόμενες εκλογές!

Το έργο πλέον παίρνει σάρκα και οστά καθώς, όπως αναφέραμε, με διαδικασίες εξπρές τα χρήματα δόθηκαν, εκταμιεύτηκαν, το έργο θεμελιώθηκε κι έγινε και η σχετική τελετή, παρόντος και του περιφερειάρχη, για να μην ξεχνάμε και τον… ευεργέτη!

 

Οι… επενδύσεις στη μητρόπολη!

Βέβαια οι ακριβές επενδύσεις στην περιοχή της μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, δεν είναι οι μοναδικές που έχουν χρηματοδοτήσει, είτε ο σημερινός περιφερειάρχης Κρήτης, είτε ο τοπικός βουλευτής (Αρκαλοχωρίτης) Βασίλης Κεγκέρογλου, μέσω του τότε παντοδύναμου, Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο ο μητροπολίτης Ανδρέας – εν μέσω μνημονίων- είχε τον Ιούλιο του 2013 υποδεχτεί με ρακές και χαμόγελα, μαζί με σύσσωμο το τοπικό ΠΑΣΟΚ…

Ας θυμηθούμε την υπόθεση ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί