Εκδήλωση στο Ηράκλειο για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς

 

Για 6η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς – Restart a Heart την Τρίτη 16 Οκτώβρη 2018 από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. στο αίθριο της Λότζια. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς που διοργανώνει σε πόλεις σε όλο τον κόσμο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης μαζί με την ILCOR ( International Liaison Committee on Resuscitation, European Resuscitation Council – ERC www.erc.edu – www.restartaheart.eu).

Η καρδιακή ανακοπή αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη με 400.000 θύματα κάθε χρόνο. Παρόλη την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή παραμένει χαμηλή, σε ποσοστά λιγότερο 10%. Μελέτες έχουν δείξει ότι η εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – ΚΑΡΠΑ από τους παρευρισκομένους, μέχρι την έλευση της εξειδικευμένης βοήθειας (ΕΚΑΒ) αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης του θύματος.

Για αυτό τον λόγο λοιπόν, είναι σημαντική η ενημέρωση και η εκπαίδευση πάνω σε θέματα καρδιακής ανακοπής και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – ΚΑΡΠΑ, μιας τόσο απλής διαδικασίας που όμως μπορεί να βοηθήσει ένα θύμα σε καρδιακή ανακοπή να επιβιώσει!

Στην εκδήλωση θα γίνει προβολή ενημερωτικών βίντεο, επιδείξεις αντιμετώπισης της καρδιακής ανακοπής και πρακτική εξάσκηση όσων απο τους παρευρισκόμενους το επιθυμούν με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και έχει ελεύθερη πρόσβαση.

Στο Ηράκλειο την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει το Εργαστήριο Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης. Η εκδήλωση γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.restartaheart.eu και τη σελίδα της πρωτοβουλίας μας στο facebook: www.facebook.com/blsheraklion

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί