Καλείται να αποσύρει από το Ίντερνετ αεροφωτογραφίες φυλακών η Google

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από τη Google να αποσύρει από το Διαδίκτυο αεροφωτογραφίες φυλακών. Μεταξύ αυτών και του σωφρονιστικού ιδρύματος από όπου απέδρασε φέτος ο διαβόητος κακοποιός που είναι γνωστός ως «βασιλιάς των αποδράσεων».

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλ Μπελουμπέ, δήλωσε ότι έγραψε επιστολή στη διάσημη μηχανή αναζήτησης για να ζητήσει την απόσυρση «ευαίσθητων» φωτογραφιών, ωστόσο δεν έχει αναληφθεί ακόμα δράση.

«Δεν είναι φυσιολογικό φωτογραφίες κτηρίων του τομέα ασφαλείας όπως οι φυλακές μας να είναι στο Ιντερνετ», ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός σε συνέντευξή της στον ρ/σ RTL.

«Εχω γράψει στη Google να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αποσυρθούν οι φωτογραφίες σωφρονιστικών χώρων αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Μάλλον θα χρειαστεί αν ζητήσω να συναντήσω από κοντά τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνθηκα μέσω της επιστολής μου», ανέφερε.

Εκπρόσωπος της Google ανέφερε πως εφαρμογές όπως το Google Maps ή το Google Earth πήραν εικόνες από εξωτερικές πηγές.

«Δώσαμε στους προμηθευτές μας μια λίστα με ευαίσθητες τοποθεσίες και τους ζητήσαμε να κάνουν τα κατάλληλα βήματα όσο το δυνατό πιο γρήγορα ώστε να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αυτό αφορά και πυρηνικά εργοστάσια και στρατιωτικές βάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κακοποιός που είχε δραπετεύσει με ελικόπτερο τον περασμένο Ιούλιο από τη γαλλική φυλακή ήταν ο Ρεντουάν Φαΐντ, χάρη στην απουσία προστατικού διχτυού ενώ το Διαδίκτυο υπήρχαν καθαρές φωτογραφίες από την τοποθεσία.

Ο δραπέτης συνελήφθη εκ νέου την περασμένη εβδομάδα. Στην προηγούμενη απόδρασή του ο ίδιος κακοποιός είχε πάρει ομήρους τέσσερις φρουρούς και είχε χρησιμοποιήσει δυναμίτη για να το σκάσει. Παλιότερα είχε δηλώσει ότι για την εγκληματική δράση του είχε βρει έμπνευση από ταινίες όπως το “Scarface” και το “Reservoir Dogs”.

newmoney.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί