Ν.Ηγουμενίδης: «Πράσινο φως» για την παραχώρηση των κτιρίων του ΙΚΑ και την αξιοποίησή τους ως μονάδες υγείας

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, σε συνέχεια των πρόσφατων προηγούμενων συναντήσεων με τους υπεύθυνους της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ και του Υπουργείο Υγείας.

Ο Υφυπουργός έκανε σήμερα γνωστό στον βουλευτή πως γίνεται δεκτό το αίτημα της παραχώρησης, τόσο του κτιρίου που ανήκει στο ΙΚΑ του Αγίου Μηνά όσο και του κτιρίου που ανήκει στο ΙΚΑ Χερσονήσου, ώστε να αξιοποιηθούν ως μονάδες υγείας.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης, εξέφρασε από την πλευρά του την ικανοποίησή του στον Υπουργό, καθότι αυτή η εξέλιξη της παραχώρησης των κτιρίων ανοίγει το δρόμο ώστε:

1.   Το ΙΚΑ του Αγίου Μηνά, να αποτελέσει την ναυαρχίδα της ΠΦΥ στο Ηράκλειο. Πρόκειται κτίριο εμβληματικό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους Ηρακλειώτες. Σήμερα που σχεδιάζουμε και προχωράμε στην δημιουργία των ΤΟΜΥ, την τομή της αριστεράς στην ΠΦΥ στον αστικό ιστό της πατρίδας μας, το ΙΚΑ του Αγίου Μηνά, μπορεί και πρέπει να γίνει πρότυπο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου. Παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ, να αποτελέσει κέντρο εκπαίδευσης στην ΠΦΥ του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού παραϊατρικού προσωπικού.

2.    Να θεσμοθετηθεί Μονάδα Υγείας Χερσονήσου και να στεγαστεί στο ΙΚΑ Χερσονήσου. Εκτός από την μονάδα Υγείας, στο σήμερα κλειστό και αναξιοποίητο κτίριο, υπάρχουν χώροι για συστέγαση του παρακείμενου σταθμού του ΕΚΑΒ (σήμερα στεγάζεται σε container 100 μέτρα από το κτίριο)  και του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας που σήμερα παραμένει σχεδόν «άστεγο».

Σημειώνεται ότι ο παραπάνω σχεδιασμός αλλά και οι συζητήσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και τα Υπουργεία έχουν ξεκινήσει από τον Νίκο Ηγουμενίδη από την περίοδο που διετέλεσε διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί