Η “αναβάθμιση” του τουρισμού: Ο δήμος Χερσονήσου συνδιοργανωτής και χορηγός καλλιστείων για εργαζόμενες!

Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό, καθώς δείχνει την αντίληψη που υπάρχει στον μεγαλύτερο τουριστικό δήμο της Κρήτης, θα μπορούσε απλά να είναι μια αστεία ιστορία: ο δήμος Χερσονήσου ετοιμάζεται να πάρει μέρος, ως συνδιοργανωτής αλλά και χορηγός, σε καλλιστεία που θα γίνουν στην περιοχή για την ανάδειξη της μις Ρωσίας στον τουρισμό, ανάμεσα σε εργαζόμενες σε τουριστικά πρακτορεία!

Το θέμα μάλιστα θα έλθει σήμερα επειγόντως σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να μη χαθεί… η ευκαιρία!

Πιθανώς έτσι αντιλαμβάνονται στη δήμο Χερσονήσου στο ρόλο τους και τον “ποιοτικό” τουρισμό, συμμετέχοντας σε σεξιστικές διοργανώσεις, υποτίμησης της ίδιας της Γυναίκας…

Άλλωστε ο δήμος Χερσονήσου “πρωτοπορεί” κι εδώ, όπως τότε που ετοιμαζόταν να κάνει αδελφοποίηση με μια πόλη του… Κονγκο, υπό την αιγίδα του δικτάτορα της αφρικανικής χώρας!

Δείτε

Μια απίστευτη συνεργασία του δήμου Χερσονήσου, υπό την “προστασία” ενός δικτάτορα της κεντρικής Αφρικής!

Παραθέτουμε την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου για τη “σημαντική” διοργάνωση…

“Για πρώτη φορά διοργανώνονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Δήμο Χερσονήσου τα ετήσια καλλιστεία “Russian Miss Tourism 2018”.

Η ιστοσελίδα του διαγωνισμού είναι https://missturizm.ru.

Τα καλλιστεία θα λάβουν μέρος στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal Beach Resort την περίοδο 17-20 Οκτωβρίου 2018.

Είναι η δεύτερη χρονιά του διαγωνισμού, καθώς πέρυσι διοργανώθηκε στην Τουρκία σε ξενοδοχείο της αλυσίδας Rixos Hotels. Τα καλλιστεία διοργανώνει το ΟNLINE TOURS, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες τουριστικών γραφείων στη Ρωσία.

Οι χορηγοί είναι  τα ALDEMAR RESORTS που χορηγούν την διαμονή, η TEZΤOUR που χορηγεί μεταφορές και αεροπορικά εισιτήρια και τα Μ.Μ.Ε. που χορηγούν τη διαφήμιση της δραστηριότητας. Συμμετέχουν αποκλειστικά εργαζόμενες σε πρακτορεία τουρισμού στη Ρωσία.

Αποτελούν ιδιωτική δράση υπό την αιγίδα του Tourdom (Media holding banko). Την κριτική επιτροπή συνθέτουν διασημότητες από την Ρωσία και εκπρόσωποι των χορηγών (ΤΕΖ TOUR – ALDEMAR – και σε περίπτωση που συμμετέχουμε  και εμείς).

Δεν έχει υπάρξει γεγονός που να έχει επισκιάσει τη διοργάνωση και δεν έχει κατακριθεί η διοργάνωση από κοινωνικούς φορείς και οργανισμούς.

H προώθηση της διοργάνωσης θα είναι διαδικτυακή στα portals των χoρηγών και στα social media.

Ο διαγωνισμός θα προβληθεί στις ιστοσελίδες https://www.hotline.travel/https://sletat.ru/https://www.tourdom.ru/ καθώς και στα social media.

Ο Δήμος Χερσονήσου επιθυμεί να συμμετέχει στη διοργάνωση αυτή, με σκοπό την εξυπηρέτηση της τουριστικής προβολής, με όφελος την στοχευμένη διαφήμιση σε επαγγελματίες του τουρισμού από τη Ρωσία. Όλες οι διαγωνιζόμενες είναι εργαζόμενες σε τουριστικά πρακτορεία και είναι εκείνες που έχουν άμεση επαφή και επηρεάζουν τους Ρώσους τουρίστες στην απόφαση που θα πάρουν για τον προορισμό των διακοπών τους.

Ο Δήμος συγκεκριμένα θα συμμετέχει για την τουριστική του προβολή με αντιπρόσωπο του διανέμοντας το υλικό πληροφόρησης που διαθέτει, σε ειδικό χώρο (γραφείο/desk), στο Aldemar Knossos Royal Beach Resort στον Δήμο Χερσονήσου κατά το τριήμερο από 17 έως 20 Οκτωβρίου 2018 (ημερομηνίες πραγματοποίησης καλλιστείων).

Για το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση και το δικαίωμα χρήσης ειδικού χώρου όπου θα διανέμεται το πληροφοριακό του Δήμου Χερσονήσου από αντιπρόσωπο του, το ποσό συμμετοχής ανέρχεται στις 7.440,00 και θα διατεθεί από τον ΚΑ 6431.0001

Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε έμφαση στη Ρώσικη αγορά καθώς σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το 2017 οι Ρώσοι τουρίστες ήταν τέταρτοι στις αφίξεις (μετά από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία) και τρίτοι στις διανυκτερεύσεις (διανυκτερεύσεις μετά τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο) στην Ελλάδα. Είχαμε κατά 13,3% περισσότερες αφίξεις στην χώρα πέρσι (σε σύγκριση με το 2016) και πάνω από 5,7 εκατ. διανυκτερεύσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία Turstat της Ρωσίας, οι Ρώσοι τουρίστες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό το 2017 ανήλθαν σε 39,6 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 25% σε σύγκριση με το 2016. Το 2018 είναι το έτος τουρισμού Ελλάδος-Ρωσίας με στόχο από την ελληνική πλευρά να αυξηθεί ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, οι οποίοι έρχονται από μία τεράστια χώρα με πληθυσμό πάνω από 144εκ.

Προτείνουμε τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό καθώς θεωρούμε ότι είναι μεγάλη ευκαιρία προβολής της περιοχής μας, το γεγονός ότι ένας τέτοιος διαγωνισμός διοργανώνεται στον τόπο μας και επιλέχθηκε ο δήμος μας έναντι κάθε άλλου δήμου της Ελλάδος”.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί