Βουλή: Οικονομική ενίσχυση προς τους πληγέντες

Τη λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική αποφάσισε ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, το ελληνικό κοινοβούλιο θα συμβάλλει με 10 εκατομμύρια ευρώ, από το αποθεματικό της στον Ειδικό Λογαριασμό που δημιουργήθηκε με χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ανακούφιση των πληγέντων.

Παράλληλα, όταν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η ακριβής καταγραφή  της κατάστασης των οικογενειών που επλήγησαν, θα συγκροτηθεί Ειδική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν διοικητικά στελέχη της Βουλής, εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των αρμόδιων περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Η Επιτροπή αυτή θα αποφασίσει τη χορήγηση ειδικού βοηθήματος προς όλα τα παιδιά έχουν πληγεί από τις τρομακτικές και καταστροφικές πυρκαγιές. Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, η βοήθεια θα χορηγηθεί εφάπαξ στο λογαριασμό κάθε παιδιού, με στόχο τη στήριξή του στο παρόν και στο μέλλον.

Παράλληλα, στο Τρίτο Θερινό Τμήμα Διακοπών της Βουλής τον Σεπτέμβριο, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα γίνει ακρόαση των φορέων που σχετίζονται με την πολιτική προστασία, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σχεδίων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την έγκαιρη αντιμετώπιση θεομηνιών και άλλων έκτακτων καταστάσεων. Θα εξεταστεί ακόμη το ενδεχόμενο να συγκροτηθεί Ειδική Επιτροπή της Βουλής, που θα καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα για την ενίσχυση όλου του κρίσιμου τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ανέφερε ακόμη ο κ. Βούτσης, «η Βουλή είναι ανοιχτή, συνεχίζει τις εργασίες της και θα είναι ο χώρος στον οποίο θα έρθουν για συζήτηση, εμπλουτισμό και ψήφιση οι όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειαστεί να εκπονηθούν και να υποστηριχθούν από την κυβέρνηση για την άμεση υποστήριξη των πληγέντων». Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ίσως χρειαστεί κάποιες από αυτές να περάσουν μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου στο διάστημα που θα είναι κλειστή η Βουλή μέσα στον Αύγουστο, αλλά μέχρι τότε, όπως διευκρίνισε, η Βουλή παραμένει ανοιχτή».

naftemporiki.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί