Η συγκλονιστική έκκληση του πατέρα που έχασε γυναίκα και 3 παιδιά στον Έβρο (Βίντεο)

Ο 36χρονος πατέρας και δάσκαλος, Μουράτ Ακτζαμπάι, σώθηκε την τελευταία στιγμή όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε με την σύζυγο, τα τρία παιδιά του και ακόμα 6 άτομα αναποδογύρισε στον Έβρο.

Ο ίδιος προσπαθεί να κινητοποιήσει τις αρχές για να εντείνουν τις προσπάθειες εντοπισμού της οικογένειάς του με ένα μήνυμα που ανάρτησε στο twitter καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση Ερντογάν για την φυγή τους.

«Το όνομά μου είναι Μουράτ Ακτζαμπάι. Τη νύχτα της 18ης Ιουλίου, στη 1 το πρωί, η βάρκα μας ανετράπη στον ποταμό Έβρο. Δεν έχω νέα από τη γυναίκα μου Χατιτζέ και των τριών γιων μας τις τελευταίες 17 ώρες. Ωστόσο, οι αρχές φαίνεται πως δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί αρκετά. Κάνω έκκληση σε όλους να με ακούσετε και να βοηθήσετε την οικογένειά μου».

Ο 36χρονος περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την περιπέτειά του στα τουρκικά Μέσα:

«Ήμασταν συνολικά 11 άνθρωποι. Νομίζω ότι χτυπήσαμε σε βράχο, στη μέση του ποταμού. Το μωρό μας το κρατούσε η γυναίκα μου κι εγώ προσπαθούσα να κρατήσω τα άλλα δύο παιδιά μας. Ο Αχμέτ Εσάτ που είναι 7 ετών φορούσε σωσίβιο. Την γυναίκα μου την παρέσυρε το ρεύμα. Την είδα από μακριά που κρατήθηκε από ένα κλαδί. Της φώναξα: Χατιτζέ δεν σε εγκαταλείπω, θα σε σώσω».

Το ατύχημα συνέβη στην περιοχή του Θουρίου στον Έβρο το βράδυ της Τετάρτης. Οι πέντε από τους επιβάτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο μετά το συμβάν και διεσώθησαν, δήλωσαν στις αστυνομικές Αρχές ότι μαζί τους στη βάρκα βρίσκονταν άλλα τέσσερα άτομα, μία γυναίκα και τρία ανήλικα παιδιά.

athensvoice.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί