«Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω»: Τι έγραφε ο 15χρονος στο ημερολόγιό του

Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω…», έγραφε, μεταξύ άλλων στο ημερολόγιό του ο 15χρονος μαθητής από την Αργυρούπολη, ο οποίος αυτοκτόνησε αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα στο οποίο κατήγγειλε ότι δεχόταν bullying από τους συμμαθητές του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ξεκάθαρo πως ο 15χρονος έπεσε θύμα bullying, πράγμα που υποστηρίζουν μέσω δηλώσεών τους οι συμμαθητές του στα social media, ενώ το ίδιο φανερώνει και το σημείωμα που βρέθηκε στο δωμάτιό του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, που εξέτασαν τις σημειώσεις του, είναι πως ο 15χρονος ήταν ένας άριστος μαθητής με ιδιαίτερες ανησυχίες, ο οποίος στο ημερολόγιο και στις σημειώσεις που κρατούσε τους τελευταίους τρεις μήνες κατέγραφε λεπτομερώς τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε ένα από τα κείμενά του, όπου αναφέρεται στην «κοινωνική αδικία της ζωής», ο ίδιος έγραψε πως σκέφτεται να αυτοκτονήσει, ενώ σε άλλα σημεία περιγράφει πως είναι καλά και σε άλλα πως δεν είναι καλά.

«Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναφέρουμε πως στο προσωπικό ημερολόγιο του 15χρονου αναγράφονται προσωπικές σκέψεις και συναισθήματα του αυτόχειρα, και όχι πρόσωπα με τα οποία τα συνδέει με bullying», επισημαίνουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σήμερα πάντως αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων, από καθηγητές, συμμαθητές αλλά και στενούς φίλους του 15χρονου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν τα όσα ανέφερε ο ίδιος στο σημείωμά του, στο οποίο και κατονόμασε έξι συμμαθητές του, για τους οποίους έγραψε: «Με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους. Αγαπώ τη μαμά, τον μπαμπά και τον αδερφό μου».

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αρχές έχουν εντοπίσει τους συγκεκριμένους μαθητές, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν με παρουσία παιδοψυχολόγων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 15χρονου και εκτιμάται ότι εκεί θα βρεθούν οι απαντήσεις που ώθησαν τον μαθητή στην αυτοκτονία.

«Έπεσαν κι άλλα παιδιά θύματα bullying στο σχολείο»

Στο μεταξύ κι άλλοι γονείς που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο που φοιτούσε και ο 15χρονος καταγγέλλουν ότι αυτά έχουν πέσει θύματα bullying.

https://www.youtube.com/watch?v=QrvbGEQ3F64

Σύμφωνα με τη μητέρα ενός 14χρονου κοριτσιού που πηγαίνει στο ίδιο σχολείο, «είναι πολλά τα περιστατικά, το παιδί μας χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει από τον λεκτικό εκφοβισμό που αντιμετωπίζει στο σχολείο από τους συμμαθητές της». «Ενημερώθηκαν οι καθηγητές αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο από μία αποβολή», αποκάλυψε η ίδια στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησαν και φίλοι του 15χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του αποκαλύπτοντας ότι δεχόταν απειλές, είχε υποστεί ξυλοδαρμούς και φοβόταν να μιλήσει. «Τον έβριζαν πολύ άσχημα, τον προσέβαλλαν και δεν ήξερε πως να αντιδράσει», λέει φίλος του αδελφού του και εξηγεί ότι τα παιδιά που τον απειλούσαν ήταν παιδιά από την τάξη του που τον κορόιδευαν, τον χτυπούσαν και του ασκούσαν βία. Περιέγραψε μάλιστα και έναν τσακωμό που έγινε σε κάποια πλατεία της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί